субота, 15 березня 2008 11:51

У Черновецького виявлено зловживань на 1,2 мільярди

Кабінет міністрів направив президентові пакет документів "про виявлені зловживання" з боку Київської міської державної адміністрації і мера столиці Леоніда Черновецького.

Про це повідомляє в п"ятницю управління у зв"язках зі ЗМІ секретаріату уряду.

За його даними, серед документів, зокрема, розпорядження, у якому Кабмін звертається до президента з поданням про звільнення Черновецького, а також матеріали за результатами перевірки робочої групи діяльності керівництва столичної міськадміністрації.

Так, управління у зв"язках зі ЗМІ секретаріату уряду відзначає, що в розпорядженні уряду від 12 березня 2008 року "Про стан виконання Київського міською адміністрацією актів законодавства і вирішення актуальних проблем розвитку Києва" вказується на серйозні проблеми в розвитку столиці і значні недоліки в роботі міської адміністрації.

Відповідно до прикладених матеріалів перевірок, тільки в сфері земельних відносин з початку 2008 року виявлено 36 злочинів, за якими порушені кримінальні справи щодо посадових осіб адміністрації.

Крім того, у документах відзначається, що виявлено значні зловживання у фінансово-бюджетній сфері. Мова йде про виконання бюджету Києва за 2006-2007 роки.

Виявлено порушення на загальну суму більше 1,2 млрд. грн., у тому числі недоодержання або втрата фінансових ресурсів - 251,8 млн, втрата коштів у результаті порушень під час проведення фінансових операцій - 39,4 млн., нецільове використання бюджетних коштів - 36,5 млн., нестача основних коштів і матеріальних цінностей - 1,7 млн., а також інші порушення фінансової дисципліни на загальну суму 899,8 млн. грн.

Також президентові передані документи, у яких засвідчено ігнорування керівництвом міськадміністрації низки доручень уряду, зокрема, щодо впорядкування структури апарату адміністрації з метою запобігання дублювання повноважень і чіткого розподілу обов"язків між заступниками глави міськадміністрації, повідомляє Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «У Черновецького виявлено зловживань на 1,2 мільярди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути