пʼятниця, 01 серпня 2008 21:04

Турчинов заборонив наймати охоронців для захоплення підприємств

За дорученням першого віце-прем"єр-міністра Олександра Турчинова, зміна виконавчою службою власників підприємств відтепер буде проходити за обов"язковою участю представників Міністерства внутрішніх справ.

Відповідне рішення було ухвалено під час засідання міжвідомчої комісії з питань протиправного поглинання та захоплення підприємств під головуванням першого віце-прем"єра.

Турчинов констатував, що захоплення підприємств є свідченням "вищої ознаки того, що держава не здатна захистити як свої інтереси, так і права своїх громадян".

За його словами, стратегічним завданням комісії є доведення панування верховенства права та закону в Україні.

"Рейдерство в нашій країні існує завдяки корупції серед суддів та чиновників", – наголосив голова комісії. На його думку, єдиним шляхом боротьби із цим фактом є консолідовані та злагоджені дії всіх гілок влади.

За результатами засідання комісії було дано доручення у місячний термін розробити комплексний пакет законів, які блокуватимуть протиправну діяльність в цьому напрямі.

Також комісією прийнято низку оперативних рішень, зокрема, щодо недопущення використання приватних охоронних фірм під час виконання судових рішень та інші.

Комісією вирішено скласти списки суддів, які приймали рішення на користь протиправного поглинання підприємств. Зібрані матеріали будуть передані Раді суддів України, відповідним кваліфікаційним комісіям та Вищій раді юстиції для реагування.

Також для припинення корупційних схем буде створено перелік рейдерських структур, які, за словами Турчинова, "по суті є замаскованими під бізнес структурами, організованими злочинними угрупуваннями".

Крім того, були розглянуті окремі справи, стосовно яких необхідне оперативне реагування правоохоронних структур, зокрема, протиправне захоплення державного пакету акцій ЗАТ "Індар", повідомляє Українська правда

Зараз ви читаєте новину «Турчинов заборонив наймати охоронців для захоплення підприємств». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути