понеділок, 09 лютого 2009 15:22

Томенко порадив Ющенку написати заяву про відставку

Томенко порадив Ющенку написати заяву про відставку
Заступник голови Верховної Ради України Микола Томенко вважає, що дострокові вибори президента в Україні можливі лише за умови добровільної згоди на це нинішнього глави держави Віктора Ющенка.

Про це Томенко заявив під час ефіру на радіо "Ера", повідомили у прес-службі віце-спікера.

"Будь-які дострокові вибори - парламентські чи президентські - можливі лише за погодженням ключових гравців", - зазначив заступник голови ВР.

Коментуючи критику Президента на адресу Кабінету міністрів, зокрема, його останню заяву, що вся відповідальність за ситуацію в Україні лежить виключно на уряді та прем"єр-міністрові Юлії Тимошенко, Томенко зауважив, що логічним кроком після цього мало б бути написання Президентом заяви про відставку. Він пояснив це тим, що Конституція України та чинне законодавство наділяє Президента великими повноваженнями, але і значною відповідальністю за соціально-економічний стан держави.

"Ця емоційна заява викликана тим, що двічі поспіль Президентові разом з Партією регіонів не вдалося відправити уряд у відставку. Але політики такого рівня після подібних заяв пишуть заяву про добровільну відставку", - сказав Томенко.

Нагадаємо, що 5 лютого Рада не підтримала відставку уряду прем"єра Юлії Тимошенко в рамках розгляду питання про соціально-економічну ситуацію в країні та дій влади в боротьбі з кризою.

За це рішення проголосували 203 депутати з 226 необхідних. За відставку голосували 172 депутати від Партії регіонів, 1 БЮТівець, 10 - нунсівців та 20 комуністів (7 проти). Блок Литвина не підтримав відставку уряду.

Це вже друга спроба висловити недовіру уряду. Раніше в липні Партія регіонів вже ставила питання недовіри уряду, однак за це рішення проголосували лише 174 депутати.

За матеріалами: УНІАН, Gazeta.ua.
Зараз ви читаєте новину «Томенко порадив Ющенку написати заяву про відставку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути