субота, 02 серпня 2008 18:49

Тепер депутати зможуть голосувати лише по одному разу

Тепер депутати зможуть голосувати лише по одному разу
У сесійній залі парламенту почали монтаж модернізованої системи голосування "Рада-3", що дозволить одному депутатові проголосувати лише один раз.

Як відзначає телеканал, в пульт для голосування окрім кнопок "за", "проти" і "утримався", вбудують ще одну – сенсорну. Тепер під час голосування депутати повинні будуть користуватися обома руками, і тримати сенсорну кнопку певний час.

Народний депутат від фракції "Наша Україна – Народна самооборона" Святослав Вакарчук зазначив: "Мені зараз важко уявити, що вся Верховна Рада так з великою радістю сприйме це нововведення. А це ж не можна просто наказом зверху зробити, це ж потрібно згода".

У свою чергу, народний депутат від Партії регіонів Михайло Чечетов вважає, що таке рішення одномоментно відокремити бізнес від влади, примусивши чітко ідентифікувати свою особу і голосувати тільки сам за себе, знизить ефективність роботи парламенту".

Разом з тим, розробники системи нагадують депутатам, що голосувати персонально їх зобов"язує Конституція, тому питати, хочуть вони цього чи ні, потреби немає, повідомляє Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Тепер депутати зможуть голосувати лише по одному разу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути