понеділок, 27 травня 2019 15:42

Світлична проти Терехова: ЗМІ повідомили про конфлікт за місце губернатора Харківської області

Світлична проти Терехова: ЗМІ повідомили про конфлікт за місце губернатора Харківської області
Юлія Світлична очолює Харківську ОДА з 2016 року. Фото: president.gov.ua

У Харківській області утворилося два центри впливу, які лобіюють призначення "свого" губернатора. З одного боку глава МВС Арсен Аваков хотів би бачити Юлію Світличну і далі на чолі ОДА, з іншого боку мер Харкова Геннадій Кернес і олігарх Павло Фукс, заручившись підтримкою Ігоря Коломойського, лобіюють призначення Ігоря Терехова, який на цей момент працює першим заступником в мерії.

"Обидва сценарії з призначенням на главу ОДА або людини Кернеса-Фукса, або Авакова, несе серйозні ризики для області. При посиленні позиції Кернеса, як це було під час Добкіна, знову з'являться чергові кооперативні схеми", - зазначають журналісти 24 каналу.

Так, за даними журналістів 24tv.ua, за всі роки при владі Михайла Добкіна і Геннадія Кернеса найдорожчу харківську землю віддавали "потрібним людям" просто безкоштовно. За кооперативною схемою від держави відокремили більше 900 гектарів землі.

Крім того, про апетити міського голови стало відомо широкому загалу з програми "Наші гроші з Денисом Бігусом", журналісти якої проаналізували інстаграм цивільної дружини Кернеса, якої в декларації мера нема. Поки Кернес з 2015 року декларує оренду кімнати в будинку пенсіонера і готельний номер, його цивільна дружина Оксана Гайсинська володіє шикарним автопарком, нерухомістю і колишніми бізнесами Кернеса і відпочиває в люксових готелях світу.

З іншого боку, як відзначають журналісти 24 каналу, Світлична займає пост голови ОДА з 2016 року, за цей час їй вдалося хіба що налагодити постійну присутність в ЗМІ, при цьому вона не змогла згуртувати навколо себе регіональні еліти, щоб хоч якось протистояти Кернесу. Іноді, через присутність в медіа з приводу і без, над нею навіть жартували, зокрема, порівнювали з Брежнєвим.

Саме тому, зазначають журналісти 24tv.ua, Кернес пішов на публічний конфлікт з губернатором в грудні минуло року.

"Першим сигналом для Світличної про "війну" з мером була його прес-конференція в кінці грудня минулого року. Тоді Кернес у присутності журналістів критично відгукнувся про діяльність глави ХОДА, назвавши відносини з нею "незадовільними", - зазначає видання.

"Я не вітаю її тактичну політику вихваляти себе", - повідомив тоді мер Харкова і додав: "Майже два роки через чиновників ХОДА не можемо погодити проект реконструкції зоопарку. Діють вони з відома Юлії Світличної. Вона категорично проти іміджевих проектів, які реалізуються в місті Харкові".

Фактично це був перший публічний різкий випад Кернеса на адресу Світличної після довгого перемир'я.

Зараз ви читаєте новину «Світлична проти Терехова: ЗМІ повідомили про конфлікт за місце губернатора Харківської області». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути