середа, 12 вересня 2018 09:42

Серед пріоритетних законопроектів Кабміну - Служба фінрозслідувань, легалізація брухту і закон про концесії

У числі пріоритетних законопроектів уряду названі посилення відповідальності чиновників з перевіряючих органів, створення Служби фінансових розслідувань (СФР), регулювання електронних грошей, легалізація ринку металобрухту, створення єдиного рахунку для сплати податків і закон про концесії.

Це випливає з презентації уряду на Форумі "Повна мобілізація: спільний план дій", частину якої оприлюднив директор Інституту соціально-економічної трансформації Ілля Несходовський у своєму Facebook, передає БізнесЦензор.

Зокрема, в презентації перераховані ТОП-35 законопроектів, які Кабмін Володимира Гройсмана вважає першочерговими для економічного зростання в країні.

  Кабмін назвав пріорітетні законопроекти для першочергового опрацювання
Кабмін назвав пріорітетні законопроекти для першочергового опрацювання

Як повідомлялося, створення аналітичного органу, який повинен замінити підрозділ з боротьби з економічними злочинами в Генпрокуратурі, СБУ і МВС, а також податкову міліцію, обговорюється з 2016 року.

Уряд виступає за створення Служби фінансової розвідки (СФР), яка повинна підпорядковуватися Кабміну. Президент і його оточення наполягає на створенні Національного бюро фінансової безпеки (НБФБ), яке буде підпорядковуватися президенту і парламенту.

Проект закону "Про детінізацію ринку металургійної сировини" передбачає скасування поділу брухту на промисловий і побутовий.

Крім того, документ спрощує вимоги до заготівлі без переробки, дозволяє розрахунки за лом готівкою і усуває правову колізію, яка ставить всіх заготівельників брухту поза законом.

Проект закону "Про концесії" був проголосований в першому читанні 3 квітня 2018 року. Документом передбачено чітке розмежування регулювання концесії та інших форм здійснення державно-приватного партнерства, встановлюється процедура вибору концесіонера, і додаткові гарантії для концесіонерів.

Зараз ви читаєте новину «Серед пріоритетних законопроектів Кабміну - Служба фінрозслідувань, легалізація брухту і закон про концесії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути