четвер, 20 березня 2008 08:55

Сьогодні в Раді зніматимуть недоторканність з депутатів

Верховна Рада на засіданні в четвер розгляне проекти закону про скасування депутатської недоторканності, внесені в парламент депутатом Ради В"ячеславом Кириленком (фракція блоку "Наша Україна-Народна Самооборона") і депутатом Ради Віктором Януковичем (фракція Партії регіонів) і обрання першого віце-спікера й віце-спікера. Про це сказано на порядку денному Ради.

Крім цього, Рада розгляне проект постанови про призначення виконуючого обов"язки голови Служби безпеки України Валентина Наливайченка головою СБУ. Також парламент має намір розглянути звільнення голови Фонду державного майна Валентини Семенюк-Самсоненко й призначення на цю посаду депутата Ради від Блоку Юлії Тимошенко Андрія Портнова.

При цьому Рада розгляне звільнення голови Антимонопольного комітету Олексія Костусєва і призначення на цю посаду члена фракції блоку "Наша Україна - Народна Самооборона" Давида Жванії.

Крім цього, парламент розгляне законопроекти про внесення змін до закону про державні закупівлі, про внесення змін до законодавчих актів щодо регулювання природних монополій, про Національну гвардію.

На думку представників опозиції, Рада не може розглядати скасування депутатської недоторканності на 2 сесії, тому що парламент 6 березня відмовився внести це питання до порядку денного.

Фракція блоку НУНС наполягає на розгляді Радою 20 березня скасування депутатської недоторканності.

Президент Віктор Ющенко виступав за розгляд і прийняття в першому читанні Радою законопроекту про скасування депутатської недоторканності 18 березня.

6 березня Рада відмовилася внести до порядку денного пленарного засідання законопроекти з внесення змін до Конституції в частині обмеження депутатської недоторканності.

Зараз ви читаєте новину «Сьогодні в Раді зніматимуть недоторканність з депутатів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути