четвер, 09 квітня 2020 19:48

"Слуги" хочуть змінити закон про партії, щоб виконати обіцянку

"Слуги" хочуть змінити закон про партії, щоб виконати обіцянку
"Слуги" хочуть дозволити відмовлятися від держфінансування. Фото: Сергій Старостенко

"Слуга народу" запропонує зміни до законодавства, які дозволять політичним партіям відмовлятися від державного фінансування поквартально. Про це заявив голова партії Олександр Корнієнко.

"Зараз готуються зміни до закону про держбюджет для повторного першого читання. Вніс пропозицію - зміни до закону про політичні партії, які дозволять відмовлятися від державного фінансування не один раз на всю каденцію, а поквартально", - сказав Корнієнко "Українській правді"

"Якщо увійде в дію ця позиція, то ми, починаючи з третього кварталу, зможемо відмовитись (від держфінансування – Gazeta.ua). А потім визначимося, або ми далі відмовимось на перший-другий квартал наступного року, або ті гроші, які ми вже отримали: близько 70 мільйонів гривень, знайдемо юридичну модель, як їх витратити на речі, яких від нас чекають виборці.

Паралельно працюємо, як не обходячи закон, все-таки спрямувати ті кошти, які ми отримали, на допомогу боротьби з коронавірусом", - додав нардеп.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У партії Зеленського визнали популізм

Раніше журналісти з'ясували, що попри заяву нардепа Олександра Корнієнка про відмову від грошей, "слуги" цього не зробили і це неможливо за законом.

Зараз ви читаєте новину «"Слуги" хочуть змінити закон про партії, щоб виконати обіцянку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути