середа, 08 квітня 2020 12:14

У партії Зеленського визнали популізм

У партії Зеленського визнали популізм
У партії продовжують шукати шлях, як відмовитися від держфінансування.

У "Слузі народу" визнали, що партія досі не відмовилась від державного фінансування для допомоги медикам. І наразі тільки шукають, як втілити обіцяну заяву у життя.

Раніше журналісти Bihus.info з'ясували, що попри заяву голови СН, нардепа Олександра Корнієнка про відмову від грошей, "слуги" цього не зробили і це неможливо за законом.

На що Корнієнко відповів:

"Це була політична заява і для нас важливо, щоб ті гроші, які держава виділяє на наше фінансування цього року, а це близько 140 млн грн, були спрямовані на боротьбу з коронавірусом. Яким чином ми зараз це зробимо юридично й фінансово. Ми знайдемо шлях не в обхід закону".

"Ми проводимо правові консультації із НАЗК. Немає чіткої позиції, чи можна відмовитись на рік. За 1-й квартал уже перераховані ці кошти", - також заявив Корнієнко "Українській правді".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Зеленського кадрова порожнеча. Із 248 "слуг" не змогли знайти 2 міністрів

Щоб стимулювати незалежність політичних партій від приватних донорів та впливу олігархів, з кінця 2016 року в Україні передбачено державне фінансування їхньої статутної діяльності.

Гроші отримують партії, які на парламентських виборах подолали 5% бар'єр.

Цього року державне фінансування отримують 5 політичних партій - "Слуга народу", ОПЗЖ, "Батьківщина", "Європейська солідарність", "Голос". На це в бюджеті передбачено понад 280 млн грн. З яких більше 140,5 млн - на "Слугу народу".

Зараз ви читаєте новину «У партії Зеленського визнали популізм». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути