четвер, 02 липня 2020 19:48

Раду зберуть на позачергове засідання. Розглянуть кадрові питання

Раду зберуть на позачергове засідання. Розглянуть кадрові питання
Позачергове засідання зберуть після ранкового. Фото: Андрій Нестеренко,iportal.rada.gov.ua

У п'ятницю, 3 липня, відбудеться позачергове засідання Верховної Ради. Про це сказав голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія.

"На завтра в нас чергове засідання. У рамках чергового засідання є година запитань до уряду. Потім 1,5 години – це шоу опозиції з правками (до законопроєкту про гральний бізнес - Gazeta.ua). А потім – запити, там є пів години на запити. Після того ми оголошуємо позачергове засідання, розглядаємо кадрові питання і далі йдемо", - цитує Арахамію "Укрінформ"

Позачергове засідання прогнозують на 14:00.

У п'ятницю зранку зареєструють лист з підписами 150 народних депутатів про скликання засідання.

Окрім проєкту постанови про відставку голови Нацбанку Якова Смолія, можуть розглянуто питання відставки голови Антимонопольного комітету Юрія Терентьєва.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали політичне підґрунтя відставки Смолія

Ймовірність того, що відставку Смолія схвалять, "дуже висока". А навколо призначення нового голови НБУ буде "багато дискусій і баталій".

"Ще ніяких не буде кадрових рішень зараз прийнято. Буде і обговорення нормальне, і зустріч з експертами, і з міжнародним середовищем, і з інвесторським середовищем, і зустрічі з комітетами, фракціями і таке інше. Тобто це досить тривалий процес", - сказав Арахамія.

Нардеп розповів, що чув близько 10 прізвищ можливих кандидатів на посаду нового голови НБУ, але "виключно на рівні чуток".

"Немає зараз жодного фаворита, тому що сам процес обрання й підбору цієї людини не почався. Тому немає ніякого сенсу це обговорювати", - сказав Арахамія.

Голова правління Нацбанку Яків Смолій написав заяву про звільнення та передав її на розгляд президенту Володимирові Зеленському, про це повідомила пресслужба фінустанови 1 липня. У Нацбанку заявили про систематичний політичний тиск.

Наступного дня президент передав на розгляд Верховної Ради проєкт постанови про звільнення Смолія.

Зараз ви читаєте новину «Раду зберуть на позачергове засідання. Розглянуть кадрові питання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути