пʼятниця, 25 квітня 2008 15:37

Рада може зібратися на позачергове засідання

Народний депутат від Партії регіонів, колишній голова Фонду державного майна України Михайло Чечетов не виключає можливості скликання позачергового засідання Верховної Ради у зв`язку з ситуацією навколо керівництва Фонду держмайна.

Про це він сказав в інтерв`ю агентству УНІАН, коментуючи представлення колективу ФДМУ Андрія Портнова як виконуючого обов`язки голову Фонду.

Відповідаючи на питання про вірогідність збору 150 підписів депутатів за скликання позачергового засідання парламенту, Чечетов сказав: "Я нічого не виключаю".

За його словами, протистояння навколо питання про керівництво ФДМУ "не робить честі ані Президенту України, ані прем`єр-міністру України". Чечетов зазначив, що "люди, які неначебто з однієї команди, які декларують, що вони великі демократи не лише на Землі, але й у всьому Всесвіті, а гризуться як зграя собак".

Чечетов вважає, що Президент України Віктор Ющенко і глава уряду Юлія Тимошенко повинні не протистояти один одному, а домовиться, "напевно, потрібно набратися мужності, переступити через власне я" і вийти в ефір одного з телеканалів, роз`яснивши свою позицію. За його словами, при цьому вони мають "пообіцяти людям, що більше химерувати не будуть". Він зазначив, що рішення їх має бути ухвалене в рамках закону, в рамках Конституції.

За його словами, поведінка Ющенка і Тимошенко не відповідає "їхнім просторікуванням про високу мораль в політиці". "Через такі дії влади може бути зруйнована країна", - додав депутат.

Чечетов зазначив, що ситуація навколо ФДМУ негативно позначиться на інвестиційному кліматі України, зокрема й і на приватизації Одеського припортового заводу, у разі її проведення. За його словами, "після такої свари на весь світ, яку затіяли перші особи держави, інвестори взагалі плюнуть і виїдуть". "Який дурень прийде сюди до України, інвестор же не з глузду не з"їхав", - сказав Чечетов. "Це серйозний удар по інвестиційному іміджу країни", - вважає він.

Чечетов також вважає, що багато інвесторів можуть відмовитися від участі в приватизації ОПЗ. За його словами, "людина, яка хоче вкласти божевільні гроші, повинна мати гарантії, що завтра хтось не прийде і не скаже "йди із заводу"". Він зазначив, що інвестору потрібна стабільність, гарантії на перспективу, а коли керівники гілок влади, які, як говорив Ющенко, скуті одним ланцюгом, а в реальності виступають як "два вороги", то їм не хочеться виходити на український ринок, пише УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Рада може зібратися на позачергове засідання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути