понеділок, 13 вересня 2010 15:47

"Регіонали" взяли у список єпископа без його відома

"Регіонали" взяли у список єпископа без його відома

Єпископ Софроній із православної церкви Московського патріархату категорично заперечив свою можливу участь у списку Партії регіонів під час майбутніх виборів до місцевих рад.

"Ні в яку п"ятірку я входити не збираюся, – сказав 70-річний єпископ. – Священик повинен займатися своєю справою, а політики – своєю".

Софроній нагадав, що "колись йшов депутатом у Верховну Раду, але це було по благословенню".

"Я тоді не пройшов. Значить, я поклав на цьому хрест. Бо я відчув всю "красу" виборів і всього того брудного обману. Тож я людина принципова і був вирішив після того разу, що не братиму участі у виборах. Не хочу нехтувати своєю совістю", - наголосив він.

Напередодні на брифінгу черкаський губернатор Сергій Тулуб навіть включив його у першу п"ятірку ймовірних кандидатів до обласної ради.

Однак після категоричної відповіді Софронія голова Черкаської ОДА не полишає надії включити когось із священослужителів до списку своєї політичної сили.

"Це був лише попередній список, – зазначив губернатор. – Кожна людина має право давати згоду чи відмовлятися. Тим більше, що владика Софроній мав негативний досвід участі у виборах. Однак я переконаний, що у списках нашої політичної сили мають бути духовні пастирі".

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «"Регіонали" взяли у список єпископа без його відома». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути