Ексклюзиви
четвер, 20 вересня 2018 11:31

Президент - вірянам: Захистимо всіх, хто вирішить вийти з-під Москви

Президент - вірянам: Захистимо всіх, хто вирішить вийти з-під Москви
Екзархи повідомили президенту, що процес надання автокефалії Україні виходить на фінішну пряму. Фото: twitter.com/poroshenko

Держава захистить вірян і священослужителів церкви Московського патріархату, які перейдуть в Єдину помісну православну церкву.

Таку обіцянку дав президент Петро Порошенко під час щорічного послання до парламенту про внутрішнє та зовнішнє становище України.

"Гарантую, що держава поважатиме вибір тих, хто залишиться у тій церковній структурі, яка зберігатиме єдність із Руською православною церквою. У той же час гарантую, що держава захистить права тих священиків і мирян УПЦ Московського патріархату, які добровільно вирішать вийти з-під Москви, щоб разом із іншими православними творити єдину помісну українську церкву. І не треба їх лякати", - наголосив президент.

"Екзархи Вселенського патріарха, відкинувши дипломатичні умовності, сказали мені: процес надання автокефалії Україні виходить на фінішну пряму. Я не знаю, коли саме ухвалять томос і коли його привезуть до України. Але упевнений, що колесо цієї історії ми розкрутили так, що повернути його ніхто не зможе", - додав Порошенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В УПЦ МП лякають розколом суспільства у випадку отримання томосу

Білоруська автокефальна православна церква підтримує надання томосу Українській православній церкві. Також має на меті офіційно отримати статус автокефалії.

Зараз ви читаєте новину «Президент - вірянам: Захистимо всіх, хто вирішить вийти з-під Москви». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути