вівторок, 26 червня 2007 20:49

Президент пропонує перетворити блок "НУ-Самооборона" на партію

 Партія "Народний Союз Наша Україна" і громадянський рух "Народна самооборона" мають намір створити одну партію після виборів Верховної Ради, у яких вони мають намір брати участь у блоці.

"Глава держави повідомив, що кілька днів тому до нього в офіційному порядку надійшла ініціатива від партії "Наша Україна" і блоку "Народна самооборона" про їхню готовність у вересні порушувати питання про об"єднання в одну політичну силу із одним статутом", - сказано в повідомленні.

Ющенко сам прихильник такої ідеї, і запрошує інші демократичні партії приєднатися до неї.

Він також вважає позитивною участь демократичних партій у складі великого блоку на позачергових виборах.

"Як стверджують дослідження, це найкраща відповідь на оптимізацію фінального результату на виборах 30 вересня в український парламент, і я прихильник такої моделі", - сказав він.

Президент із розумінням ставиться до складностей, пов"язаних з формуванням такого блоку, вважаючи його першим етапом на шляху до злиття демократичних партій в одну.

"Я запрошую всі політичні сили уважно поставитися до цієї пропозиції. Є 7-10 днів, щоб прийняти це рішення й на підставі його сформувати ключову позицію щодо передвиборного блоку... мені б хотілося, щоб логіка "єдиний блок сьогодні-єдина партія завтра" як сценарій була підтримана максимальною кількістю сил демократичного спрямування", - сказав Ющенко, повідомляє прес-служба президента.
Зараз ви читаєте новину «Президент пропонує перетворити блок "НУ-Самооборона" на партію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути