вівторок, 28 серпня 2018 15:55

Президент пообіцяв розповісти, як вдалося зупинити російський наступ

Президент пообіцяв розповісти, як вдалося зупинити російський наступ
Президент Франції Франсуа Олланд, прем'єр-міністр Великої Британії Девід Кемерон, президент США Барак Обама, канцлер Німеччини Ангела Меркель та президент України Петро Порошенко перед початком саміту НАТО в Уельсі. Фото: wikipedia.org

Президент Петро Порошенко пообіцяв у майбутньому розповісти деталі зустрічей і переговорів на Уельському саміті НАТО 2014-го, які допомогли зупинити поширення російської агресії на Донбасі.

Про це глава держави сказав на зустрічі з дипломатами.

"Буде час, я коли-небудь розкажу, як 5 вересня 2014-го на саміті НАТО в Уельсі нам вдалося зупинити російський наступ. Це вдалося зробити виключно дипломатичними інструментами. Бо військових інструментів у нас на той час майже не залишилося", - сказав президент.

Він підкреслив важливість дипломатичної роботи з міжнародними представниками.

"Ще один принцип: нічого про Україну без України. Це стало аксіомою міжнародної політики. Навіть скептично налаштовані держави визнають, що без європейської та євроатлантичної України ніхто не може говорити про стабільність і безпеку в Європі", - наголосив Порошенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Захід і Росія цинічно обманули - екс-президент підсумував Незалежність

Уельський саміт НАТО був одним із найбільших в історії організації. Це перший саміт НАТО після завершення холодної війни, на якому була відсутня російська делегація.

Зараз ви читаєте новину «Президент пообіцяв розповісти, як вдалося зупинити російський наступ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути