пʼятниця, 14 серпня 2020 02:40

Президент Литви висловив готовність ввести санкції проти білоруської влади

Президент Литви висловив готовність ввести санкції проти білоруської влади
Литві не все одно, що відбувається в історично близькій нам сусідній країні - Науседа. Фото: Reuters

Президент Литви Ґітанас Науседа зустрівся з представниками діючих в Білорусії неурядових організацій, пообіцяв їм підтримку та висловив готовність ввести санкції проти білоруської влади. Про це йдеться в повідомленні пресслужби президента Литви.

"Литві не все одно, що відбувається в історично близькій нам сусідній країні. Уже деякий час ми активно підтримуємо громадянське суспільство Білорусі — не випадково Вільнюс став домівкою для багатьох правозахисних організацій. Ми завжди будемо відкриті для тих, хто бореться за свободу, демократію і права людини", - зазначив Науседа.

За його словами, у Литві уважно стежать за ситуацією в Білорусі і готові допомогти її жителям, "надаючи притулок тим, хто зазнає переслідувань, а також надати медичну та психологічну допомогу постраждалим учасникам протестів".

У ході зустрічі обговорили обмеження інформаційної свободи владою Білорусії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Президент почув": у Білорусі заявили про звільнення понад тисячі затриманих

Науседа наголосив, що активна залученість громадянського суспільства Білорусі може визначити майбутнє країни в довгостроковій перспективі.

"За словами президента, якщо білоруська влада відмовляться прийняти план мирного врегулювання ситуації, міжнародному співтовариству доведеться приймати жорсткі заходи — аж до санкцій", - заявили у пресслужбі президента Литви.

Сьогодні, 13 серпня у Білорусі до жіночого мирного протесту - ланцюг солідарності приєдналися лікарі, залізничники, працівники великих підприємств, МАЗу, БілАЗа, "Кераміна", МТЗ та багато інших. Ввечері акції протесту та солідарності продовжують тривати.

Зараз ви читаєте новину «Президент Литви висловив готовність ввести санкції проти білоруської влади». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути