четвер, 12 квітня 2018 18:35

З'явилися подробиці "бурштиної справи" нардепів

З'явилися подробиці "бурштиної справи" нардепів
Нардеп Борислав Розенблат не підписував "бурштинові закони" особисто. Фото: Українські новини

Нардепи Борислав Розенблат і Максим Поляков не підписували законопроекти, які фігурують у підозрі НАБУ, але знали про їх внесення. Про це повідомляє "Українська правда".

За лобіювання проектів законів, які пропонують зміни до Податкового та Митного кодексів, за версією слідства, депутати одержали неправомірну вигоду.

"Почеркознавча експертиза отриманих документів встановила, що окремі підписи від імені народних депутатів України, які містяться на них, виконали не самі нардепи, а інші особи. Депутати знали про внесення на розгляд Верховної Ради законопроектів від їх імені. Розенблат та Поляков особисто вчинили ряд дій, спрямованих на забезпечення їх погодження та розгляду. Дані обставини підтверджуються достатнім обсягом належних і допустимих доказів, зібраних у матеріалах кримінального провадження. Дають обґрунтовані підстави для підозри, а в подальшому і обвинувачення у вчиненні злочинів", – повідомили у НАБУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Порошенка засекретили інформацію про витрати на Мальдівах

Раніше Розенблат і його адвокат повідомили, що згідно з результатами експертизи, законопроекти за підписом депутатів Розенблата і Полякова сфальсифікували.

20 червня 2017 року НАБУ та САП заявили, що Розенблат і Поляков вимагали хабар за видобуток бурштину в Україні. На аудіо- та відеозаписах Розенблат говорить про підписання "бурштинових законів" та звільнення від податків осіб, які ввозять в Україну обладнання для промислового видобутку бурштину. 16 лютого 2018 року Спеціальна антикорупційна прокуратура завершила досудове розслідування у справі.

Зараз ви читаєте новину «З'явилися подробиці "бурштиної справи" нардепів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути