четвер, 12 квітня 2018 17:13

У Порошенка засекретили інформацію про витрати на Мальдівах

У Порошенка засекретили інформацію про витрати на Мальдівах
Адміністрація Порошенка не хоче оприлюднювати витрати на відпочинок. Фото radiosvoboda.org

В адміністрації президента Петра Порошенка відмовились назвати точну вартість відпочинку глави держави на Мальдівах.

"У Порошенка відмовились коментувати про двічі вказані у декларації "туристичні послуги" на 1,3 та 1,4 мільйона гривень. Також не відповіли про загальну суму витрат на відпочинок президента. Водночас в АП уточнили, що всю вартість відпочинку Порошенко оплатив у грудні 2017 року," - йдеться у відповіді на запит видання "Українська правда".

Згідно з декларацією Порошенка, у 2017 році витратив на туристичні послуги близько 2,7 мільйона гривень.

У розділі "видатки та правочини" двічі вказані "туристичні послуги" з приміткою "транспортний засіб" на 1 320 930 та 1 414 919 гривень. В сумі це становить 2 мільйони 735 тисяч 849 гривень.

Крім того, на "послуги проживання" президент витратив у сумі 5,5 мільйона гривень. На "транспортні послуги" в сумі – 7,5 мільйона гривень. Разом ці три категорії складають 15,76 мільйона гривень.

У його адміністрації запевнили, що глава держави оплатив цю мандрівку власними коштами. На прес-конференції в лютому президент заявив, що перетинав кордон під час поїздки на Мальдіви за власним паспортом та прізвищем, пройшовши реєстрацію у прикордонників, а всі кошти, витрачені на літак та готель, задекларує протягом трьох тижнів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мальдіви і Сейшели: чому Порошенко й Луценко відпочивають не в Україні.

На відпочинок Порошенко летів на приватному літаку разом із 7 пасажирами. За підрахунками журналістів програми "Схеми", президент витратив на відпустку щонайменше 500 тисяч доларів. Відпочивав в окремій віллі на окремого острові на Мальдівах в січні 2018 року.

Зараз ви читаєте новину «У Порошенка засекретили інформацію про витрати на Мальдівах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути