середа, 11 вересня 2019 10:26

"Потрапив у номенклатурну будівлю" — Разумков про враження від Ради

"Потрапив у номенклатурну будівлю" — Разумков про враження від Ради
Спікер назвав втрату зв'язку з реальністю "дуже небезпечним вірусом", який вразив не одного президента, прем'єра, спікера. ФОТО: Facebook-сторінка Дмитра Разумкова

Спікер Верховної Ради, депутат від "Слуги народу" Дмитро Разумков за менш ніж місяць роботи в Раді відчуває психологічну втому.

Своїми враженнями він поділився у блозі на "Українській правді".

"Після демократичної обстановки в офісі партії, після дружнього спілкування з колегами я потрапив до монументальної номенклатурної будівлі, сів у велике бордове крісло. Мені щоденно доводиться зачитувати регламентні бюрократичні фрази", — написав Разумков.

"Усе навколо ніби підказує тобі: ти більше не такий, як пересічні люди, ти потрапив у інший світ. Тобі більше не треба цікавитися, як живуть там, за вікном. Як вино просочує собою дерев'яну діжку, так і державна служба деформує людину. Новоспечений посадовець швидко втрачає зв'язок із реальністю та людьми".

Спікер назвав втрату зв'язку з реальністю "дуже небезпечним вірусом", який вразив не одного президента, прем'єра, спікера. Та розповів про свій "лайфхак", як його не підхопити.

"Я завжди подумки намагаюся пояснювати собі людською мовою: що, власне, відбувається? Про що цей закон із довгою складною назвою? Що саме зміниться в житті людей після його ухвалення?".

Разумков зазначив, що коли чує про емоційну поведінку Володимира Зеленського, пояснює це тим, що президент — жива людина.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Разумков доручив обладнати Раду для людей із інвалідністю

Дмитро Разумков став головою Верховної Ради 9-го скликання 29 серпня. У своїй промові Разумков зазначив, що до Ради 8-го скликання українці поступово втрачали довіру. А наприкінці роботи — рівень довіри впав до наднизької позначки. Нині ж депутати мають великий кредит довіри, який зобов'язані виправдати.

"Нам буде соромно дивитися людям в очі, якщо ми не зробимо те, що обіцяємо", — сказав Разумков.

Дмитро Разумков був єдиною кандидатурою на посаду спікера Ради.

Зараз ви читаєте новину «"Потрапив у номенклатурну будівлю" — Разумков про враження від Ради». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути