вівторок, 02 листопада 2021 19:18

Порошенко закликав терміново ухвалити закон про кисневі станції на позачерговому засіданні Ради

Порошенко закликав терміново ухвалити закон про кисневі станції на позачерговому засіданні Ради
П'ятий президент Петро Порошенко закликав терміново ухвалити закон про кисневі станції. Фото: eurosolidarity.org

Опозиція зібрала необхідні підписи для проведення позачергового засідання і ухвалення закону про кисневі станції в лікарнях.

Про це у відеозверненні повідомив п'ятий президент, лідер партії "Європейська Солідарність" Петро Порошенко. Він закликав терміново ухвалити закон 5460 у другому читанні.

"Я хочу подякувати кожному зі 155 народних депутатів, які поставили свої підписи, щоб скликати позачергову сесію для створення і фінансування масштабної програми встановлення стаціонарних кисневих станцій для опорних закладів охорони здоров'я. В те, що проблем з киснем не існує, вірить лише одна людина в країні, та й той – Зеленський", – зауважив п'ятий президент.

"Ми всі пам'ятаємо, як минулого року влада навіть не здогадувалася, що для лікування ковідних хворих знадобиться кисень, і усвідомила це лише тоді, коли люди почали задихатися. А цього разу вже шукала диверсантів, які, мовляв, зупиняють кисневі заводи. А може то олігархи кисень випили?", – зауважив Порошенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Цього тижня ще три області можуть потрапити до червоної зони

"З кожним наступним загостренням пандемії ми спостерігаємо, що проблема кисню так і не вирішена. Як показує практика, лікарні, які використовують лише кисневі балони, першими стикаються з дефіцитом кисню, який виникає під час чергового погіршення епідемічної ситуації", – констатує Порошенко.

"Натомість заклади, які дивом змогли встановити кисневі станції, в тому числі з нашою допомогою, не стикаються з критичною нестачею кисню. Оксигенна станція подає кисень під високим тиском по усій лікарні через централізовану систему трубопроводів і забезпечує повну незалежність лікарні від постачальників. Чому? Тому що станція генерує кисень з навколишнього повітря. Єдине, що для цього потрібне – це надійне енергопостачання. Тому ми вимагаємо забезпечити усі ковідні відділення ще й генераторами. Для чого? Щоб уникнути масового мору у випадку віялових відключень електроенергії, бо влада дилетантів забула підготувати енергетику до зими. Дефіцит газу, дефіцит вугілля, дефіцит електрики, дефіцити розуму і дефіцит досвіду. От такий діагноз", – говорить лідер "ЄС".

"Тому ми вимагаємо створити нову бюджетну програму, яка називається "Централізовані закупівлі кисневих станцій для опорних закладів охорони здоров'я", а також передбачити відповідну субвенцію для місцевих бюджетів. За орієнтовними підрахунками кубічний метр кисню з кисневої станції коштує до двох гривень. Кубометр кисню з портативного кисневого генератора – вже сімдесят гривень. Тягати балонами – ще дорожче", – зазначає Петро Порошенко.

"Очевидно, що ковід це надовго, і відповідь на цей виклик потребує не лише тактичних, але і стратегічних рішень. Проблему кисню можна і треба вирішити раз і назавжди", – говорить п'ятий Президент.

"Дякую усім фракціям, і навіть кільком сміливцям-слугам, які, попри тиск з Офісу Зеленського, підтримали скликання позачергового засідання. Вимагаємо, аби вже завтра законопроект розглянув бюджетний і медичний комітет, а вже в четвер керівництво парламенту зобов'язане скликати позачергове засідання", – переконаний Петро Порошенко.

"Лише за вчора, за один день померло від ковіду 700 українців. Нема нічого важливішого, ніж рятувати життя людей. Отже я закликаю "Слуг" згадати, що вони – не слуги Зеленського, і підтримати цей наш законопроект", – резюмує лідер партії.

За минулу добу, 1 листопада, в Україні виявили 19 455 нових хворих на коронавірус. З них 1 263 дитини та 339 медпрацівників. Померли 700 інфікованих, одужали - 12 639 пацієнтів.

Найбільшу кількість випадків недуги минулої доби зареєстрували в Одеській (1908), Дніпропетровській (1621), Запорізькій (1341), Харківській (1337) областях і Києві (1738).

Зараз ви читаєте новину «Порошенко закликав терміново ухвалити закон про кисневі станції на позачерговому засіданні Ради». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути