пʼятниця, 19 січня 2018 13:04

Питання антикорупційного суду "спливе" в Раді автоматично

Питання антикорупційного суду "спливе" в Раді автоматично
Народним депутатам не треба буде голосувати за внесення в порядок денний закону про антикорупційний суд. Фото: president.gov.ua

Законопроект про антикорупційний суд буде внесений у порядок денний наступної сесії автоматично.

Про це сказав народний депутат від БПП Олексій Мушак в кулуарах парламенту.

"За процедурою, усі зареєстровані на цій сесії законопроекти на наступній сесії будуть включені (у порядок денний. - Gazeta.ua) автоматично... Думаю, на наступному (пленарному. - Gazeta.ua) тижні комітет розглядатиме ці законопроекти і через тиждень - у середині лютого - їх розгляне зал", - пояснив Мушак.

Він висловився проти створення антикорупційного суду.

"Ми всі силові механізми боротьби з корупцією вичерпали... Її треба бороти через економіку та нормальну фінансову мотивацію людей", - зазначив нардеп.

Він переконаний, що корупцію можна побороти, якщо встановити чиновникам, суддям гідну зарплату. Крім того, необхідно легалізувати нелегальний бізнес, такий як видобуток бурштину чи казино.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Безвіз під загрозою. Європейські партнери ткнули Порошенка носом

Створення антикорупційного суду є однією з умов продовження співпраці України з її ключовим кредитором – Міжнародним валютним фондом. 9 жовтня Венеційська комісія опублікувала жорстке рішення, у якому закликала президента "подати його законопроект про антикорупційні суди – який має базуватися на представлених у цьому рішенні рекомендаціях – до Верховної Ради у терміновому порядку". 23 грудня президент вніс свою ініціативу.

Міжнародний валютний фонд повідомив українській владі, що ухвалення президентського законопроекту про антикорупційний суд у його нинішній редакції означатиме порушення Києвом зобов'язань перед міжнародними партнерами.

Про неприпустимість ухвалення закону про антикорупційний суд у запропонованій Порошенком редакції попередив також Світовий банк.

Зараз ви читаєте новину «Питання антикорупційного суду "спливе" в Раді автоматично». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути