четвер, 18 січня 2018 14:02

Безвіз під загрозою: європейські партнери ткнули Порошенка носом

Безвіз під загрозою: європейські партнери ткнули Порошенка носом
Законопроект президента Петра Порошенка про деокупацію Донбасу порушує зобов'язання України - ЄС. Фото: REUTERS

Євросоюз розкритикував законопроект президента Петра Порошенка про антикорупційний суд через його суперечності рекомендаціям Венеційської комісії.

Про це пише "Європейська правда", посилаючись на коментар від імені речника ЄС.

У ЄС привітали внесення законопроекту до парламенту, що українські політики неодноразово обіцяли. Однак у Брюсселі вважають, що документ не відповідає зобов'язанням України.

"Основні положення проекту не відповідають рекомендаціям Венеційської комісії. Важливо, щоб ці питання були переглянуті, і ЄС доносить цей сигнал українській владі", - наголосили в Брюсселі.

Речник Євросоюзу підкреслив, що створення АКС у відповідності до зобов'язань України необхідне також для виконання безвізових вимог.

"Його створення... вимагає також Європейська комісія в рамках моніторингу за механізмом візового призупинення... Ми зараз ведемо розмови з АП і відповідними комітетами ВР з приводу антикорупційного суду", - йдеться у коментарі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порошенко відкинув ультиматум Заходу

Міжнародний валютний фонд повідомив українській владі, що ухвалення президентського законопроекту про антикорупційний суд у його нинішній редакції означатиме порушення Києвом зобов'язань перед міжнародними партнерами.

Про неприпустимість ухвалення закону про антикорупційний суд у запропонованій президентом Петром Порошенком редакції попередив також Світовий банк.

Зараз ви читаєте новину «Безвіз під загрозою: європейські партнери ткнули Порошенка носом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути