пʼятниця, 15 жовтня 2010 12:09

Перемога Кернеса не очевидна

Перемога Кернеса не очевидна
На виборах мера в Харкові зберігається інтрига. Таку думку висловив директор Інституту Горшеніна Володимир Фесенко під час прес-конференції в Харкові.

Як повідомили УНІАН у прес-службі Інституту Горшеніна, коментуючи рейтинги кандидатів на посаду мера Харкова, одержані під час дослідження, проведеного Всеукраїнським соціологічним консорціумом, він відзначив: "Фаворитами мерських перегонів у Харкові є в.о. міського голови Геннадій Кернес і екс-губернатор Харківської області Арсен Аваков. При цьому, різниця в рейтингах цих політиків перебуває в рамках статистичної похибки – 14,7% у А.Авакова, 16,8% - у Г.Кернеса. Але основна інтрига кампанії в Харкові полягає в тому, що близько третини харків`ян - 31% - ще не визначилися зі своїм вибором. Голоси саме цих виборців і визначать результат виборів".

В.Фесенко вважає, що така інтрига виборів зумовлена також і тим, що Г.Кернес є лідером у рейтингу недовір`я серед харків`ян. "За результатами дослідження, йому не довіряють 65,3% опитаних. Показово, що за Г.Кернеса не готова голосувати навіть частина прихильників Партії регіонів : рейтинг Партії регіонів у Харкові – 34,1%, а за Г.Кернеса готові голосувати на половину менша кількість виборців. У А.Аваквова прямо протилежна ситуація: його особистий рейтинг майже вдвічі вищий, ніж рейтинг "Батьківщини"", - сказав експерт.

*** З 9 по 13 жовтня 2010 року Всеукраїнський соціологічний консорціум провів соціологічне опитування в м.Харкові на тему: "Політична ситуація в Харкові напередодні місцевих виборів". Опитування проводилося методом телефонного інтерв`ю. Загалом було опитано 1000 респондентів, квоти - стать, вік, район і освіта респондентів. Похибка репрезентативності дослідження не перевищує +/- 3,2%.

До соціологічного консорціуму входять: Київський інститут проблем управління імені Горшеніна, Центр прикладних досліджень "Пента", Інститут перспектив міста. Консорціум ставить за мету дослідження соціальних і політичних аспектів життя громадян різних міст України.
Зараз ви читаєте новину «Перемога Кернеса не очевидна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути