четвер, 21 грудня 2017 16:23

Перед Україною і Заходом є два шляхи вирішення "проблеми Порошенка"

Перед Україною і Заходом є два шляхи вирішення "проблеми Порошенка"
Арешт активів Ігоря Коломойського - це сигнал усім олігархам України, а головне президенту Петру Порошенку. Фото: Reuters

Арешт активів Ігоря Коломойського - це сигнал усім олігархам України, а головне - президенту Петру Порошенку.

Про це пише політолог Віктор Небоженко в Facebook.

"Арешт активів Коломойського - це сигнал усім олігархам України, враховуючи Ахметова, Фірташа, Косюка, Тігіпка та інших, а головне президенту-олігарху Порошенкe, що Захід може зробити з ними, все що хоче.

... Коломойський, не випадково зустрівся з енергійним і скандальним генпрокурором Луценком в Амстердамі, буквально за кілька годин до лондонського рішення. І наша влада ще щось зможе заробити на "бідному", переляканому Коломойському.

Інше питання, чи не захочуть західні партнери України застосувати такий же маневр і з самим президентом Порошенком. Адже і Захід, і вся Україна протягом чотирьох років, бачать і страждають від того, що він виявився більше бізнесменом, суперолігархом і охоплений величезною жагою збагачення, ніж виконанням своїх прямих президентських обов'язків, політичних зобов'язань і клятв перед українськими виборцями. Йому страшенно сподобалося робити величезні гроші на президентській посаді. І він не збирається її залишати в майбутньому.

Зараз перед Україною і її західними союзниками є два шляхи вирішення "проблеми Порошенка". Або, змусити президента піти у відставку і займатися далі своїм олігархічним бізнесом, або відокремити політика-президента Порошенка від його бізнес-оточення, відмежувати від корупції, бізнес-планів і змусити займатися суто політичними справами - проведенням реформ, боротьбою з корупцією і боротьбою проти російської агресії", - розмірковує політолог.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порошенко може програти

Високий Суд Англії видав наказ про всесвітній арешт активів Ігоря Коломойського і Геннадія Боголюбова. Також наказ стосується шести компаній, які, ймовірно, їм належать.

Зараз ви читаєте новину «Перед Україною і Заходом є два шляхи вирішення "проблеми Порошенка"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути