четвер, 26 квітня 2007 14:44

Парламент розпочав процедуру імпічменту Ющенка

Парламент розпочав процедуру імпічменту Ющенка
Алла Александровська, народний депутат України 5-го скликання (фракція КПУ), перший секретар Харківського обласного комітету КПУ, повідомила, що в секретаріаті Верховної Ради України зареєстрований законопроект про винесення імпічменту президентові.

Авторами законопроекту є шість народних депутатів, серед них троє - члени КПУ.

"Ющенко підписав другий Указ про дострокові вибори парламенту в той час, як Конституційний суд перейшов в закритий режим роботи. Це означає, що суд аналізує факти, що поступили, керуючись власним розслідуванням. В цей час судді не спілкуються із зовнішнім світом і виносять свою ухвалу, не підпадаючи під зовнішній вплив, тільки на підставі законодавства. Судді Конституційного суду зараз не можуть відреагувати на дії президента. Мабуть, Ющенко проаналізував ситуацію і зрозумів, що рішення суду буде негативним. Думаю, що Конституційний суд повинен висловити свою позицію. А поведінка Ющенка цинічна і безвідповідальна. Підписання другого указу показало, що президент не має наміру діяти в рамках Конституції. Проте на цій посаді він повинен бути гарантом Основного закону країни. Тому, з"являється питання: а чи може Ющенко перебувати на посаді президента?" -  сказала Александровська, передає Обком.
Зараз ви читаєте новину «Парламент розпочав процедуру імпічменту Ющенка ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути