середа, 22 травня 2019 10:19

"Ніхто плакати не буде. Історія не зупиниться" - Богдан про відставку Гройсмана

"Ніхто плакати не буде. Історія не зупиниться" - Богдан про відставку Гройсмана

Глава адміністрації президента України Андрій Богдан заявив, що відставка Володимира Гройсмана є правом і рішенням глави уряду. Проблем для держави це не створить.

"Гройсман живе в системі старої Конституції, коли президент щось подає. Ми розуміємо, що є таке бажання від "старих" посадових осіб, які ментально старі, а не за віком, максимально скинути можливі проблеми на президента Зеленського, причому першими ж днями. Але хочу засмутити прем'єр-міністра: ніхто плакати не буде, якщо він зробить таке подання, і кінець історії України не трапиться", - сказав Богдан в ефірі телеканалу "112 Україна", коментуючи відставку Гройсмана.

Він додав, що в Україні, як і в багатьох інших країнах, існує принцип безперервності влади.

"Нехай йде у відставку. Виконуватиме обов'язки перший віце-прем'єр, будуть в.о. міністрів на своїх місцях. В історії України це було багато разів. Жодного колапсу не відбудеться. Це, можливо, буде одне з найбільш правильних рішень прем'єр-міністра, якщо він зробить таке публічне самознищення", - зазначив глава адміністрації Зеленського.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Питання про мир із Росією можуть винести на референдум - голова АП

20 травня відбулася інавгурація шостого президента України Володимира Зеленського.

Під час своєї інавгураційної промови заявив, що розпускає Верховну Раду 8 скликання. Кабінет міністрів шостий президент назвав проблемою та закликав піти у відставку.

21 травня президент Володимир Зеленський призначив главою своєї Адміністрації Андрія Богдана, який є його радником із юридичних питань та юристом олігарха Ігоря Коломойського.

Зараз ви читаєте новину «"Ніхто плакати не буде. Історія не зупиниться" - Богдан про відставку Гройсмана». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути