Ексклюзиви
середа, 09 листопада 2011 12:28

Наливайченко: Тендерна мафія з'їдає гроші чорнобильців

Наливайченко: Тендерна мафія з'їдає гроші чорнобильців

Влада не має права скорочувати соціальні виплати для чорнобильців та інших вразливих категорій громадян, допоки зберігаються чинні привілеї для високопосадовців, а мільярди бюджетних коштів розкрадаються через корупцію в системі державних закупівель.

Як повідомила прес-служба "Нашої України", про це заявив голова політради партії Валентин Наливайченко.

За його словами, заяви віце-прем'єра Тігіпка про те, що в держави немає коштів на соціальні виплати та підвищення прожиткового мінімуму, є "чистої води лицемірством на тлі неконтрольованих розтрат бюджетних коштів чиновниками через тендерні процедури, зокрема, придбання товарів і послуг в одного учасника".

Наливайченко звернув увагу на те, що за офіційними даними Рахункової палати України, у 2010-му за позаконкурентною процедурою було здійснено майже 63% державних закупівель. При цьому, якщо середня вартість однієї закупівлі, здійсненої на конкурентних засадах, становила 1,5 млн. грн., то середня вартість однієї закупівлі, проведеної на позаконкурентних засадах, - 51 млн. гривень.

Нашоукраїнець наголосив, що тендерна корупція з'їдає бюджетні кошти, які мали б піти на фінансування соціальних програм, наповнюючи кишені вузького прошарку чиновників на центральному і регіональному рівнях.

"Така ситуація абсолютно влаштовує теперішню владну команду", - сказав голова політради "Нашої України".

Наливайченко підкреслив, що знищення корупційних схем у сфері держзакупівель є першочерговим кроком для наведення порядку в державі та ефективного використання бюджетних коштів в інтересах громадян.

Зараз ви читаєте новину «Наливайченко: Тендерна мафія з'їдає гроші чорнобильців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути