пʼятниця, 14 лютого 2014 12:46

На життя ув'язненого лідера "Патріота України" готується замах - заява організації

На життя ув'язненого лідера "Патріота України" готується замах - заява організації
Андрій Білецький. Фото: ukranews.com

На життя провідника Соціал-національної асамблеї (СНА), яка входить до складу "Правого сектору", і головного командира організації "Патріот України" Андрія Білецького готується замах.

Як повідомили Gazeta.ua в самій організації, активіста планують вбити у виправній колонії № 12, куди його запроторили на днях.

За словами націоналістів, про це їм стало відомо від працівника колонії, який до цього повідомляв про те, що в цій же колонії змушений був порізати собі вени Сергій Павліченко.

"Вбивство мають скоїти інші ув'язнені під виглядом побутового конфлікту. Проте, якщо їм не вдасться це зробити, то 17 лютого вбивство скоять конвоїри під виглядом припинення спроби до втечі", - заявили у СНА.

Організація звернулась з проханням до правозахисників та народних депутатів про допомогу.

"Адже політв'язень Андрій Білецький ще не засуджений, отже перебуває у виправній колонії незаконно. Ми також просимо надати максимального розголосу цій справі для того, щоб врятувати життя Андрія", - наголосили активісти.

Нагадаємо, очільника організації "Патріот України" Андрія Білецького відправили до колонії посиленого режиму № 12. За словами громадських діячів, метою влади було унеможливити керування організацією Білецьким з-за ґрат.

Ще раніше, коли активіст перебував на волі, на нього було скоєно збройний напад, як стверджують громадські діячі, з боку позаштатних агентів СБУ, внаслідок чого він отримав вогнепальні поранення. Після цього його заарештували.

Зараз ви читаєте новину «На життя ув'язненого лідера "Патріота України" готується замах - заява організації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути