вівторок, 02 квітня 2019 16:46

Кропачов купує "Жуляни"

Кропачов купує "Жуляни"
Смотрящий Кононенко купує аеропорт "Жуляни", угода повинна пройти до другого туру виборів. Фото: zn.ua

Бізнесмен Віталій Кропачов закінчив переговори щодо купівлі аеропорту "Жуляни" (Київ) з ​​власником активу Василем Хмельницьким, угода відбудеться до другого туру виборів президента України (21 квітня).

Про це повідомило джерело в бізнес-колах Хмельницького.

"Переговори завершилися, угода повинна бути закінчена до другого туру (президентських виборів - ред.). Питання не в ціні, а в паперових процедурах", - сказав він.

Як відомо, у 2010 році Київська міська державна адміністрація провела конкурс на оренду комплексів будівель і споруд, обладнання КП "Міжнародний аеропорт "Київ". Орендарем була обрана компанія "Майстер-Авіа", яка отримала майно аеропорту в оренду 49 років. Її власник - екс-нардеп від Партії Регіонів Василь Хмельницький.

Він неодноразово заявляв про свою готовність продати аеропорт: "Ми витратили на нього $70 млн, термінали побудували і взяли кредит $50 млн. Сьогодні EBITDA Жулян - $11 млн, а для оцінки бізнесу її потрібно помножити на шість".

Бізнесмен з Тореза Віталій Кропачов є претендентом на приватизацію компанії "Центренерго", де він зараз міноритарний акціонер та головний постачальник вугілля на електростанції, що належать підприємству. Його ім'я регулярно спливає в схемах, пов'язаних з цією держкомпанією.

За "Центренерго" Кропачов готовий викласти 6 млрд грн. На питання, звідки у донецького бізнесмена, ім'я якого ще кілька років тому було відомо досить вузькому колу людей, відповідав: "Я сюди (до Києва. - ред.) не на рибному возі приїхав. У мене був успішний бізнес (в Торезі. - ред.). Зараз у мене є бізнес - збагачувальні фабрики і шахта "Краснолиманська". Вони всі прибуткові".

Віталія Кропачова пов'язують з партнером і другом президента, народним депутатом Ігорем Кононенком.

Зараз ви читаєте новину «Кропачов купує "Жуляни"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути