вівторок, 07 листопада 2017 10:18

Клімкін про "план Маршалла": маємо бути здатні скористатися

Клімкін про "план Маршалла": маємо бути здатні скористатися
Фото: REUTERS

Україна повинна бути здатною скористатися європейським планом, який передбачає залучення коштів від міжнародних донорів на реформи в Україні та належне їх використання.

Про це заявив міністр закордонних справ Павло Клімкін у своєму Тwitter.

"Дякую Литві та Лінасу Лінкявічюсу за роботу над європейським планом для України. Це smart-комбінація допомоги та стимулів розвитку. Маємо бути здатні скористатися", - написав він у своєму Twitter.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Спершу реформи, потім - гроші: Європа чекає від України якісних змін

6 листопада у Сеймі Литви посли країн-учасниць програми Східного партнерства представили "план Маршалла" для України. Він передбачає, що з 2018-го протягом 10 років Україні виділять сумарно €50 млрд допомоги для заохочення малого і середнього бізнесу.

План Маршалла - програма допомоги Європі після Другої світової війни. Висунутий 1947-го американським державним секретарем Джорджем К. Маршаллом і вступив в дію в квітні 1948 року. У здійсненні плану брали участь 17 європейських країн, включаючи Західну Німеччину.

План Маршалла сприяв встановленню післявоєнного світу в Західній Європі. Мета реалізації плану - відновлення зруйнованої війною економіки Європи, усунення торгових бар'єрів, модернізація промисловості європейських країн та розвиток Європи загалом.

Зараз ви читаєте новину «Клімкін про "план Маршалла": маємо бути здатні скористатися». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути