Ексклюзиви
понеділок, 20 травня 2024 22:12

Спецтема: Війна Росії проти України

Російські вбивці активно застосовують керовані авіабомби - Зеленський

Російські вбивці активно застосовують керовані авіабомби - Зеленський
Російська керована авіабомба. Фото: dsns.gov.ua

Президент Володимир Зеленський говорив із головнокомандувачем Збройних сил України Олександром Сирським.

Розмова стосувалася ситуації, зокрема, на донецьких напрямках, Харківщині. Всюди зберігаємо контроль, сказав Зеленський у відеозверненні, повідомляє Gazeta.ua.

"Російські вбивці активно застосовують керовані авіабомби – і в районах міста Часів Яр, і на Покровському напрямку, і в районі Липців на Харківщині, і в інших місцях боїв", - сказав Зеленський.

"Це знову й знову повертає до потреби в ППО - у додаткових системах захисту, які могли б суттєво зменшити складнощі для наших воїнів і загрозу для наших міст і громад", - заявив президент.

Також це стосується підготовки переходу Повітряних сил ЗСУ на нові бойові літаки, сказав Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Саміт миру буде глобальним. Путін не має нічого, крім терору - Зеленський

"На жаль, у цих двох завданнях оперативності вільному світові досі не вистачає. Але маємо все ж перспективу і перспективну роботу з кількома партнерами й робимо все, щоб якнайшвидше настав той день, коли зможемо додати сили петріотів нашим східним областям, нашим містам, таким як Харків, Суми та інші. Дякую всім партнерам, які розуміють цю нашу потребу та її значення - реальну стратегічну силу ППО в цій війні", - заявив президент.

Зенітні ракетні комплекси Patriot є системами ППО тільки коли діють - захищають життя, а не стоять без руху десь на базах зберігання. Patriot потрібні Україні зараз, сказав Зеленський.

Сьогодні розпочалося 22-е засідання Контактної групи з питань оборони України у форматі "Рамштайн". Питання протиповітряної оборони буде одним із головних, сказав міністр оборони Сполучених Штатів Америки Ллойд Остін.

Зараз ви читаєте новину «Російські вбивці активно застосовують керовані авіабомби - Зеленський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути