вівторок, 03 квітня 2018 14:03

Холодницький висунув ГПУ ультиматум

Холодницький висунув ГПУ ультиматум
Назар Холодницький не очікує об'єктивного слідства з боку департаменту ГПУ, який зараз веде справу. Фото: УНІАН

Антикорупційний прокурор Назар Холодницький братиме участь у слідчих діях лише після того, як його справу передадуть іншому департаменту Генпрокуратури.

Про це він сказав під будівлею ГПУ, куди приходив на допит.

"Відбулася спроба провести слідчу дію - відібрання зразка голосу. Вважаю, що є необ'єктивне ставлення, оскільки керівник департаменту є фактичним фігурантом у трьох провадженнях САП і НАБУ. Мені не доводиться розраховувати на об'єктивність слідства, тому я чекаю на рішення про зміну слідчих і прокурорів департаменту, який розслідує це провадження. Доки не вирішено питання підслідності, я не братиму участі у слідчих діях", - сказав Холодницький.

При цьому він висловив готовність надати всі необхідні свідчення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Холодницький проситиме про тимчасове відсторонення

Генпрокурор Юрій Луценко та глава НАБУ Артем Ситник підписали і надіслали до дисциплінарної комісії прокурорів скаргу з проханням звільнити керівника САП Назара Холодницького.

За словами Ситника, детективи близько місяці прослуховували керівника САП. Зафіксували низку провокаційних та підозрілих бесід. Йдеться про "злив" інформації про обшуки у підозрюваних та тиск на певних посадових осіб і суддів для ухвалення потрібних рішень. Також нібито почули, як Холодницький підбурював свідка до неправдивих свідчень.

Антикорупційний прокурор наголосив, що може прокоментувати кожне слово з записів. І зазначив, що його провадженням займається департамент ГПУ, проти керівника якого у САП відкриті справи.

Зараз ви читаєте новину «Холодницький висунув ГПУ ультиматум». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути