четвер, 04 грудня 2008 13:24

Гриценко презентує свою організацію за два тижні

Голова парламентського комітету з питань національної безпеки та оборони Анатолій Гриценко обіцяє протягом найближчих двох тижнів презентувати свою громадську організацію.

Про це він розповів в інтерв"ю "Газеті 24".

"Громадська організація дійсно буде утворена протягом двох тижнів. Наголошую це не політичний проект, не партія, а саме громадська організація", - сказав депутат.

Гриценко переконаний, що дострокових парламентських виборів наступного року 99 % не буде, тому говорити про блок чи партію немає сенсу. Водночас раніше політик не виключав, що у випадку проведення позачергових виборів до Ради за участю його політсили може бути створений блок з 4-5 партій з незаплямованою репутацією.

За словами народного депутата, мета нового об"єднання – навести в країні порядок.

"На вулиці криза, системна і довготривала. Щодня втрачають роботу до 7 тисяч осіб. Це офіційна статистика. Такими темпами на вулиці і без роботи наступного року можуть опинитися 5 мільйонів громадян. А збільшення безробіття на 1 % провокує зростання злочинності на 5-6%. Урядовці працюють день і ніч, проводячи нескінченні наради, але результати люди не бачать", - заявив він.

Також Гриценко нагадав, що він запропонував створити головну антикризову раду в державі, яка б координувала дії уряду, Нацбанку, парламенту, губернаторів і правоохоронців.

Щодо майбутнього парламенту, то Гриценко переконаний, що все веде до створення "бульдозерної" коаліції за участю Партії регіонів і БЮТ.

"Чому я називаю її бульдозерною? Тому що маючи 330 голосів, можна ухвалювати будь-які рішення, долаючи вето президента", - пояснив він.

"Нехай найбільші політичні сили візьмуть на себе відповідальність і працюють разом. Це шанс ефективніше подолати кризу, - переконаний Гриценко. З іншого боку, є небезпека, якщо поспіхом почнуть ламати Конституцію, обмежувати повноваження інших гілок влади, президента. Тоді можуть виникнути проблеми", пише Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Гриценко презентує свою організацію за два тижні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути