середа, 21 травня 2008 17:46

Генпрокуратура порушила кримінальну справу щодо екс-заступника голови СБУ Сацюка

Генеральна прокуратура України порушила кримінальну справу стосовно колишнього першого заступника голови СБУ, який працював на цій посаді у 2004 році.

Як повідомили у прес-службі Генеральної прокуратури, справу порушено за ч. 2 ст. 423 Кримінального кодексу України (зловживання військовою службовою особою службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки).

Як установлено перевіркою, проведеною Службою безпеки України, 2 липня 2004 року першим заступником голови СБУ було видано розпорядження, яким, всупереч вимогам законодавства, зобов"язано начальників регіональних органів та Фінансово-економічного управління СБ України відкрити поточні рахунки для зберігання коштів, вилучених у правопорушників, у одному з комерційних банків.

На виконання цього розпорядження до вказаного банку було переведено 43,7 млн. грн., які перебували у ньому 5 місяців. За умовами укладених договорів ця фінансова установа нараховувала на залишок коштів лише 1% річних, у той час, коли попередні договори з іншими банками передбачали нарахування від 2% до 5% річних.

За оцінками фахівців Контрольно-ревізійної інспекцій Апарату голови СБУ, у результаті такого погіршення умов розміщення коштів державі заподіяно збитки у вигляді недоотримання спеціальним фондом державного бюджету України 128 тис. грн.

Проведення досудового слідства у справі доручено військовій прокуратурі Центрального регіону України.

Розшук колишнього першого заступника голови СБУ підрозділами МВС України, Служби безпеки України та Національного центрального бюро Інтерполу в Україні триває.

Як відомо, у 2004 році на посаді першого заступинка голови СБУ перебував Володимир Сацюк, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Генпрокуратура порушила кримінальну справу щодо екс-заступника голови СБУ Сацюка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути