субота, 10 червня 2017 13:41

Формат переговорів з можливою участю США поки неясний - Медведчук

Формат переговорів з можливою участю США поки неясний - Медведчук
Участь США в переговорному процесі по Донбасу відкриє перед Україною нове вікно можливостей, і дуже важливо грамотно цим скористатися, не применшуючи власних інтересів, вважає Віктор Медведчук. Фото: SKELET-info

Участь США в переговорному процесі по Донбасу відкриє перед Україною нове вікно можливостей, і дуже важливо грамотно цим скористатися, не применшуючи власних інтересів, вважає Віктор Медведчук.

Заява посла США в Україні Марі Йованович про можливу участь США у вирішенні "українського питання", як і заклик Дональда Трампа до міністрів закордонних справ України і РФ про необхідність помиритися, за словами лідера "Українського вибору - Права народу", свідчать про готовність Білого дому прискорити завершення конфлікту на Донбасі.

"Передбачається (з високим ступенем ймовірності) різка активізація участі Сполучених Штатів в переговорному процесі. У той же час формат переговорів з цієї точки зору поки залишається неясним ", - звернув увагу політик.

Медведчук вважає, що озвучені наміри американської сторони відображають не тільки особисті позитивні устремління американського президента, а й консолідовану позицію стоять за новою адміністрацією економічних і політичних кіл, які переконалися в марності вже вжитих заходів і намагаються знайти нові, більш ефективні інструменти врегулювання.

"Якщо в даному випадку ми дійсно маємо справу з" колективним Трампом ", тобто солідарним і розрахованим на перспективу рішенням правлячого класу і зовнішньополітичного істеблішменту США, то, без сумніву, шанси зупинити кровопролиття в Україні зростають. Якщо ж немає, ситуація знову може погіршитися ", - прогнозує політик.

У такій ситуації, зазначив лідер "Українського вибору - Права народу", звертає на себе увагу характер ініціативи, до якої залучений і апарат віце-президента Майка Пенса.

"Очікуваний перезапуск діалогу на українському напрямку передбачає, ймовірно, поява нового американського спеціального представника по переговорному процесу щодо конфлікту на Донбасі", - допускає лідер "Українського вибору".

У будь-якому випадку перед Україною, на його думку, відкривається нове вікно можливостей.

"І дуже важливо грамотно, вміло, не применшуючи власних інтересів, цим скористатися. А це можна зробити тільки в тому випадку, якщо буде нейтралізовано опір української "партії війни" ", - підсумував політик.

Зараз ви читаєте новину «Формат переговорів з можливою участю США поки неясний - Медведчук». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути