середа, 24 листопада 2010 11:18

Фінансисти вимагають звільнити Василя Волгу з Держфінпослуг

Фінансисти вимагають звільнити Василя Волгу з Держфінпослуг

Небанківські фінансові асоціації висловили недовіру голові Держфінпослуг Василю Волзі.

Про це сказано в резолюції, підписаної 23 листопада 2010 президентом Української федерації страхування Олександром Завадою, президентом Національної асоціації кредитних спілок України Петром Козинцем і виконавчим директором Всеукраїнської асоціації ломбардів Юлією Рожковою.

Президент Української федерації страхування Олександр Завада назвав дії регулятора ринку "беззаконням". Його позицію підтримав президент Національної асоціації кредитних спілок України Петро Козинець.

За його словами, існує кілька десятків кредитних спілок, які перебувають у критичному стані, і їх потрібно цивілізовано вивести з ринку.

"Але нічого для цього не робиться. Таким чином, функція комісії щодо захисту прав споживачів - не виконується", - підкреслив він.

За словами Козинця, "якщо говорити про здорову частину ринку, яка не призупинила кредитування і завжди виконувала свої зобов'язання, то позиція регулятора зараз така, що дані кредитні спілки стануть на коліна". Як зазначив Козинець, зараз йде масове переліцензування цих компаній, однак комісія відмовляє їм у продовженні ліцензії з будь-якого формальною ознакою.

У свою чергу, виконавчий директор Всеукраїнської асоціації ломбардів Юлія Рожкова розповіла, що у представників ломбардного ринку основне занепокоєння викликає ситуація, пов'язана з дозвільними процедурами і функцією регулятора щодо реєстрації ломбардів та внесення їх відділень до реєстру.

За її словами, "якщо в 2009 році, а також 1 кварталі нинішнього року дозвільна процедура з реєстрації ломбардного відділення займала 10-15 днів, то зараз - 3-5 місяців".

У резолюції, підписаної небанківськими фінансовими асоціаціями, також висловлюється глибока стурбованість тим, що "Держфінпослуг під керівництвом Василя Волги, а також окремі посадові особи комісії, своєю діяльністю, замість системної роботи з оздоровлення ринків та їх розвитку, направляють державні ресурси на організацію системного адміністративного тиску на небанківські фінансові послуги, керуючись іншими критеріями, ніж вимоги законів України ".

Результатами дій Держфінпослуг, на думку підписантів, є "не тільки відсутність позитивних змін, але й істотне погіршення ситуації на фінансових ринках, перерозподіл ринків на користь компаній, які використовують недобросовісні методи конкуренції".

Раніше суб'єкти ринку висловлювали свою стурбованість щодо використання у Держфінпослуг шахрайських схем.

За матеріалами Комментарии

Зараз ви читаєте новину «Фінансисти вимагають звільнити Василя Волгу з Держфінпослуг». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути