понеділок, 14 квітня 2008 10:30

ЄС може запропонувати Україні особливий статус

Євросоюз може запропонувати Україні особливий статус члена внутрішнього торгового ринку, який зараз мають Норвегія, Швейцарія і Ісландія.

Така думка в інтерв"ю "Німецькій хвилі" висловив головний радник українсько-європейського центру по питаннях адаптації законодавства ЄС Дарюс Жеруоліс.

Ефективність створення зони вільної торгівлі між Україною і ЄС залежатиме від узгодження регулятивних актів обох сторін.

Якщо Україна зробить це швидко і професійно, Євросоюз може почати переговори про майбутнє членство країни у внутрішньому ринку ЄС.

Експерт українсько-європейського центру по питаннях адаптації законодавства переконаний, що на сьогодні це вигідно Україні.

"Можна мати договір про зону вільної торгівлі, але не мати угоди повного доступу до внутрішнього ринку. Якщо буде відмінність між технічними стандартами, то навіть при нульовій митній ставці українські товари безперешкодно не потраплятимуть на ринок ЄС", - говорить Жеруоліс.

Експерт переконаний: якщо Україна ставить собі за мету повноправне членство в Євросоюзі, то вже тепер на переговорах про зону вільної торгівлі українська сторона повинна врахувати всі юридичні нюанси про інтеграцію на внутрішній ринок ЄС, повідомляє Українська Правда.

Зараз ви читаєте новину «ЄС може запропонувати Україні особливий статус». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути