вівторок, 29 січня 2008 09:26

Експерти про декілька варіантів розгортання політичної ситуації

Експерти про декілька варіантів розгортання політичної ситуації
Секретаріат президента може піти на переговори з "ослабленою та слухняною" Партією регіонів, вважає директор Інституту Горшеніна Кость Бондаренко.

У коментарі УНІАН він сказав, що це один із варіантів, на який може піти Секретаріат Президента через побоювання щодо зростання рейтингу прем`єр-міністра Юлії Тимошенко.

Як зауважив Бондаренко, аналіз Інституту Горшеніна демонструє декілька варіантів розгортання політичної ситуації на сьогодні.

За його словами, вищезгаданий варіант, цілком імовірно, розглядається у Секретаріаті Президента.

Ющенко поступово перетворюється на Кучму

"Високе крісло для Раїси Богатирьової, переговори щодо кадрових моментів (збереження за Партією регіонів посад генерального прокурора і голови АМК – та антинатовські заяви як прикриття переговорного процесу), заяви Ігоря Кріля про недопустимість розгляду кадрових питань – до прийняття 12 законів (визначених президентом як першочергові для ухвалення у парламенті) – усе це ланки одного процесу", - заявив Бондаренко.

За його словами, другий варіант – залишити Україну до кінця року без уряду і без коаліції, якщо не вдасться забезпечити новий формат більшості і всередині НУ-НС відбудеться бунт.

На думку директора Інституту Горшеніна, у такому разі буде існувати Верховна Рада, розпустити її ніхто не зможе, на саморозпуск вона також навряд чи піде, але у державі буде єдиний центр прийняття рішень, а Тимошенко буде усунуто від керма виконавчої влади.

"Усі сили секретаріату спрямовано на те, аби Ющенко наступного року знову став президентом. Та й інтереси промислово-фінансових груп також поступово схиляються до цього. І Віктор Андрійович (Ющенко) поступово перетворюється на пізнього Леоніда Даниловича (Кучму). Не дивуйтеся, коли завтра буде створено новий фонд "Соціальний захист". Принаймні, телеефір поступово консолідується під одного кандидата. Тимошенко у цих розкладах – зайва", - зауважив Бондаренко, пише Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Експерти про декілька варіантів розгортання політичної ситуації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути