середа, 17 жовтня 2012 14:19

Експерт: Влада бездоганно розіграла цю "шахову партію" - чвари в опозиції підуть на користь "регіоналам"

Експерт: Влада бездоганно розіграла цю "шахову партію" - чвари в опозиції підуть на користь "регіоналам"
Тарас Березовець: Чвари в опозиції підуть на користь "регіоналам". Фото: radiosvoboda.org

Непорозуміння опозиційних сил зіграє на користь Партії регіонів, але партія "УДАР" не буде об'єднуватись з провладною партією.

Про це Gazeta.ua сказав політтехнолог Тарас Березовець, коментуючи заяву "регіонала" Георгія Смітюха про те, що Партія регіонів може створити більшість у новому парламенті з КПУ та "УДАРом".

"Я переконаний, що "УДАР" в коаліцію з Партією регіонів вступати не буде. Кличко націлений на президентські вибори 2015 року, і тому, звичайно, він не буде йти на створення такої коаліції", - сказав експерт.

Окрім того, за його словами, в політиці, "якщо неможливо перемогти суперника, його треба обійняти. Якщо це сильний суперник, то йому це зашкодить. Будь-який комплімент від Партії регіонів в бік партії "УДАР", на користь Віталію Кличку не піде".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: УДАР не об'єднуватиметься з ПР через президентські амбіції Кличка - експерт

"Хоча Кличко говорить, що не готовий об'єднуватися з Партією регіонів, розуміємо, що потім якась частина фракції прописку змінить, і перейде до правлячої більшості, бо це бізнесмени. Віталій заявляє про люстрацію, а йому б варто було проводити люстрацію власних списків, аби потім не мати проблем з людьми які можуть поміняти фракцію "УДАР" на фракцію Партії регіонів, або якусь іншу", - додав Березовець.

Відповідаючи на питання, чому наразі опозиційні сили не можуть домовитись, а лише виходять на рівень взаємних образ, він сказав: "Об'єднана опозиція і партія "УДАР" ділять спільний електорат, хоча у Кличка частина колишніх виборців "Нашої України", частина "Батьківщини" та Сергія Тігіпка. З цієї позиції, Об'єднана опозиція не має підігрувати Кличку, тому у них сьогодні відбувається жорстка боротьба за лідерство, хто посяде друге місце після Партії регіонів, відповідно та партія заявить свої претензії на президентське крісло".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Удару" варто підписати угоду з "Батьківщиною", бо інакше переможе ПР - експерт

Також Березовець, відповідаючи на питання, чи піде на користь Партії регіонів подібний стан речей в опозиційних силах, додав: "До певної міри так. Кличко зробив декілька помилок, через що він не може розраховувати на електорат півдня і сходу".

"Він зараз бореться з Об'єднаною опозицією в центрі і на заході, Якби вони підійшли більш раціонально до цієї риторики, то у них був би шанс позмагатися з Партією регіонів на їхньому полі. Можна говорити, що Партія регіонів цю партію, як шахову партію, розіграла, фактично, бездоганно", - пояснив експерт.

Окрім того, на думку політтехнолога, майбутнє підписання угоди про коаліцію Об'єднаної опозиції "Батьківщина" та "Свободи" не означає, що ці об'єднаються в одну фракцію в наступному парламенті.

"Що стосується ініціатив "Свободи" і Об'єднаної опозиції, то їм треба втягнути Кличко в риторику, щоб отримати відповідь від нього. Ясно, що об'єднуватись в одну фракцію вони не будуть. Це буде декілька різних фракцій, а конкуренція між Кличком і Яценюком буде набагато більшою, аніж між Яценюком і Януковичем", - резюмував він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Об'єднана опозиція пропонує не угоду про коаліцію, а документ "під вибори" - експерт

Нагадаємо, вчора в ефірі "5 каналу" "регіонал" Григорій Смітюх заявив: "Ми готові співпрацювати зі всіма тими, хто поділять нашу програму. Я впевнений, що і "УДАР" з нами розділяють багато позицій, сьогодні у виборчому процесі їхня програма багато в чому співпадає з нашою, і я впевнений, що комуністи нас підтримують".

Раніше "УДАР" та Об'єднана опозиція узгодили деяких кандидатів по мажоритарним округам. Крім того, "Батьківщина" запропонувала "УДАР"у підписати угоду про створення коаліції демократичних сил у новому парламенті. Також вчора лідер партії "УДАР" заявив, що не буде співпрацювати з ПР.

Як повідомила сьогодні прес-служба БЮТу, лідер Об'єднаної опозиції Арсеній Яценюк та ВО"Свобода" Олег Тягнибок в п'ятницю підпишуть політичну угоду про створення Коаліції демократичних сил у Верховній Раді VII скликання.

Зараз ви читаєте новину «Експерт: Влада бездоганно розіграла цю "шахову партію" - чвари в опозиції підуть на користь "регіоналам"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути