середа, 17 жовтня 2012 12:28

"Ідея "Батьківщині" щодо підписання угоди про коаліцію - це крок у відповідь УДАРу" - експерт

"Ідея "Батьківщині" щодо підписання угоди про коаліцію - це крок у відповідь УДАРу" - експерт
Володимир Цибулько передбачає, що УДАР може співпрацювати з ПР. Фото: obozrevatel.com

УДАРу вигідно підписати угоду з Об'єднаної опозицією щодо створення коаліції у новому парламенті, бо виборцям подобаються будь-які об'єднання.

Про це Gazeta.ua сказав політолог Володимир Цибулько, коментуючи пропозицію Об'єднаної опозиції до партії ВО "Свобода" та партії Віталія Кличка УДАР підписати угоду про створення демократичної більшості у новому парламенті.

"Причина цієї ініціативи — це крок у відповідь на ініціативу УДАРу щодо зняття частини кандидатів. По суті, "Батьківщина" на свою половину поля прийняла м'яча, а відповісти, віддати його на половину УДАРу, адекватно не змогла. По суті, і "Батьківщина", і УДАР познімали тільки баласт. Але фактично "Батьківщина" була в інформаційному програші від цієї ініціативи УДАРу. Тому і виникла ідея з коаліцією", - пояснив експерт.

Цибулько переконаний, що УДАРу буде вигідно підписати таку угоду з Об'єднаною опозицією.

"УДАР в таких випадках завжди тримав паузу. Але в цій ситуації, мені здається, УДАру буде вигідно підтримати таку ініціативу. Бо вже на маршруті формується якась більшість. За ідеєю, це така собі пропозиція суспільству рамкової більшості у парламенті", - наголосив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Удару" варто підписати угоду з "Батьківщиною", бо інакше переможе ПР - експерт

Політолог також вважає, що підписання подібної угоди позитивно вплине і на виборців опозиційних сил. "Зараз приблизно 30% виборців не визначилися зі своїм вибором. І такий крок опозиційних партій може вплинути на них. Бо людям завжди подобається, коли є компроміси, об'єднання. Тому це може бути досить позитивний крок", - підкреслив він і додав, що все ще залежатиме від того, як ця ініціатива буде реалізовуватися.

"Завжди такі ініціативи натикаються на невиконання. Наприклад, та ж ініціатива зі зняттям баластних кандидатів по суті не призвела до погодження в округах. Так само і створення цієї коаліція — це теж буде начерком, гарною ініціативою, яка буде погано виконана, - переконаний експерт. - Все упреться в розподіл комітетів, керівних органів Ради". Водночас, Цибулько не виключає, що Кличко ще може співпрацювати у новій ВР і з Партією регіонів: "Кличку все таки вигідніше буде не з опозицією, а з більшість Партії регіонів. Партія Кличка по своїй природі є не принциповою. Це - бізнес-проект".

Зараз ви читаєте новину «"Ідея "Батьківщині" щодо підписання угоди про коаліцію - це крок у відповідь УДАРу" - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути