вівторок, 16 жовтня 2012 14:43

Вони почали рано з'ясовувати стосунки - Небоженко про опозицію

Вони почали рано з'ясовувати стосунки - Небоженко про опозицію
Віктор Небоженко: Опозиція почала занадто рано з'ясовувати стосунки. Фото: glavcom.ua

Об'єднана опозиція "Батьківщина", "Свобода" і "Удар" вже почали боротися за персональне лідерство в наступному парламенті.

Про це Gazeta.ua розповів політолог Віктор Небоженко, коментуючи обопільні образи з боку Об'єднаної опозиції та "Удару" після зняття кандидатів в народні депутати.

"Ні Об'єднана опозиція, ні "Удар", ні "Свобода" не демонструватимуть конфронтацію зараз, перед виборами, тому що це може розчарувати електорат, який хоче, щоб опозиція була сильною, а значить - єдиною", - сказав експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Батьківщина" та "Удар" зараз обмінюються емоціями: серйозні переговори почнуться після виборів

У той же час, політолог підкреслив, що така ситуація не повинна була бути, але зараз розгорілася боротьба за лідерство в опозиційних силах. "З усіх трьох політичних сил: "Свобода", "Удар", Об'єднана опозиція - хтось повинен бути провідним, хтось буде лідером Об'єднаної опозиції в парламенті, і швидше за все - це боротьба за персональне лідерство в Об'єднаній опозиції, звідси випливає спроба отримати додаткові бонуси у майбутній ВР, але вони почали рано з'ясовувати стосунки", - зазначив Небоженко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Об'єднана опозиція пропонує не угоду про коаліцію, а документ "під вибори" - експерт

Крім того, на його думку, хоча в опозиції і повинен бути лідер, але політсили боряться за першість занадто рано, оскільки є зараз важливіші справи. "Треба спочатку отримати голоси виборців, і як можна більше, а потім вже пред'являти один одному якісь претензії. Рано. Це все піде на користь президента", - підкреслив він.

У свою чергу, відповідаючи на питання чи підпише партія "Удар" угоду про створення демократичної коаліції в новій ВР, він відповів: "Звичайно ж, опозиції потрібно демонструвати якесь об'єднання, інакше вони розчарують електорат перед виборами, тому всякого роду документи будуть легко підписуватися. Найскладніше - це те, як вони будуть вести себе у Верховній Раді, особливо в період голосування по спікеру нового парламенту, і буде позначати: хто в більшості, хто в меншості, хто реальна опозиція, а хто прийшов вирішувати інші завдання".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Опозиція на виборах планує набрати на 10-15% більше ніж Партія регіонів

Також він підкреслив, що на даний момент не можна стверджувати однозначно. "Поки це лише оцінка слів, декларації, паперів. У всьому світі більшість ділиться не за деклараціями, а по голосуванню по бюджету і по керівним посадам. Так і тут", - резюмував експерт.

Зараз ви читаєте новину «Вони почали рано з'ясовувати стосунки - Небоженко про опозицію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути