вівторок, 16 жовтня 2012 22:14

У президента запевняють, що прислухахються до порад європейців щодо виборів

У президента запевняють, що прислухахються до порад європейців щодо виборів
Юрій Мірошниченко запевняє, що президент слідкує за чесністю виборів. Фото: www.acp.org.ua

Зауваження представників міжнародної спільноти щодо демократичності виборчого процесу в Україні треба сприймати як дружні поради.

Про це в ефірі 5 каналу сказав представник президента у парламенті Юрія Мірошниченко.

Відповідаючи на запитання, які висновки можуть зробити європейські чиновники щодо демократичності проведення виборів в Україні, зважаючи на критичні зауваження, які вже звучать від представників ЄС, він наголосив:

"Я хочу висловити довіру до незалежних експертів і хочу наголосити на тому, що будь-які зауваження не повинні сприйматися як докір України. Це поради. І зовсім не правильно, якщо якісь чиновники чи політики  починають ображатися, або робити зворотні різкі випади на адресу тих людей, які кажуть, що виправити в наших діях".

Мірошниченко запевнив, що президент Віктор Янукович робить усе, аби вибори в Україні пройшли чесно.

"Що стосується фактів, які наводяться, я скажу, що президент  пильно стежить. Було проведено кілька нарад за участі чиновників кількох рівнів. Дуже багато робиться для того, щоби унеможливити викривлення волевиявлення та нечесну конкуренцію. Такі факти (порушень) мають виявлятися та виправлятися", - запевнив він.

Водночас, на зауваження про сумнівне формування виборчих комісій, "регіонал" нагадав, що все робиться згідно з чинним законом про вибори.

"Вони відбулися у відповідності до того закону, який ми ухвалили разом, коли голосував весь парламент   і закон набрав конституційну більшість. Цей механізм був спрямований на забезпечення об'єктивності представництва (всіх суб'єктів виборів)", - підкреслив представник президента у ВР.

Зараз ви читаєте новину «У президента запевняють, що прислухахються до порад європейців щодо виборів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути