пʼятниця, 14 вересня 2012 19:54

Європа визнає вибори в Україні - Грищенко

Автор: Фото: svit24.net
  Сьогодні Грищенко також заявив про те, що не бачить зупинки зближення України з ЄС
Сьогодні Грищенко також заявив про те, що не бачить зупинки зближення України з ЄС

Проблем із визнанням результатів парламентських виборів в Україні з боку Європейського Союзу не буде, оскільки волевиявлення проводитиметься відповідно до найвищих європейських стандартів.

Про це повідомив у п'ятницю міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко на своїй сторінці у Twitter, передає УКРІНФОРМ.

"Я бачу, увагу привернула Ялтинська заява Фюле-Більдта-Брока. Тут важливий ключовий момент: європейські партнери визнають необхідність оцінки виборів виключно за їх підсумками. Тому я не бачу проблеми, адже ми налаштовані провести вибори відповідно до найвищих європейських стандартів", - сказав він.

Міністр додав, що це потрібно, насамперед, українському суспільству, а відтак допомагатиме зближенню України з ЄС.

Як повідомляв УКРІНФОРМ, за результатами зустрічі з Президентом України Віктором Януковичем у п'ятницю у Ялті була оприлюднена спільна заява єврокомісара з питань розширення і політики сусідства Штефана Фюле, міністра закордонних справ Швеції Карла Більдта та голови комітету із закордонних справ Європарламенту Ельмара Брока. У ній європейські політики наголосили, що у відносинах між Україною та ЄС не повинно бути місця для паузи, так само як і компромісу щодо цінностей.

У заяві підкреслювалось, що "легітимність майбутнього парламенту залежатиме від проведення виборів, які мають бути вільними та чесними у відповідності до найвищих міжнародних стандартів".

Зараз ви читаєте новину «Європа визнає вибори в Україні - Грищенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути