неділя, 23 вересня 2012 13:34

Повернення "політичних туристів" для голосування на власні округи може попередити політичну катастрофу - Гавриш

Повернення "політичних туристів" для голосування на власні округи може попередити політичну катастрофу - Гавриш
Фото: liga.net

Колишній заступник секретаря СНБО Степан Гавриш підтримує ідею про повернення виборців, які вже отримали документи для голосування за межами власного округу, на їх власні виборчі округи.  Про це він розповів у коментарі Gazeta.ua.

Нагадаємо, радник президента Олена Лукаш у п'ятницю  заявила про необхідність врегулювання голосування за так званими відкріпними талонами, задля попередження зловживань на виборах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому є неправильною позиція "беріть усе, а голосуйте серцем"

"Це чудовий крок. Олена Лукаш, як чудовий юрист розуміє, що за певними оборудками, якими могли скористатися при отриманні відкріпних талонів і перевезенні великої кількості виборців на інші округи, криється  політична катастрофа, пов'язана з не легітимністю виборів. Це в сукупності давало б можливість фальсифікації виборів на місцях", - вважає Гавриш.

"В регіонах адміністратори, які відповідають за вибори, примітивно і надто некваліфіковано сприймають процес, взявши на себе публічно зобов'язання провести всіх без виключення кандидатів від влади до перемоги, - додав він. - Вони включають будь-яку складову адміністративного ресурсу, розчавлюють будь-яку демократичну можливість для рівних виборів. Вони знищують справедливість і використовують технології маніпуляції, щоб ці вибори не були прозорими".

За словами Гавриша, навіть якщо рішення про повернення виборців на власні округи буде адміністративним, "буде правильним, справедливим і своєчасним. Особливо в умовах, коли Україна поглиблюється в не легітимність оцінок усього зовнішнього світу".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Український виборець одягає на себе ланцюг, який буде менше тиснути

Відповідаючи на питання про те, чи не стане таке рішення причиною для нових зловживань,  Гавриш зазначив: "Сьогодні у виборчих штабах засіли професійні політтехнологи, завдання яких будь-якою ціною маніпулювати виборами і добитися максимальної зміни електорального вибору в і інтересах своїх замовників. Тому, безумовно, і тут можуть бути зловживання, але вони будуть носити мінімальний характер, ніж у іншому випадку. Дійсно, можуть бути такі ситуації, коли виборцю треба виїхати, наприклад, на лікування. Але це не складно перевірити через порівняно невелику кількість документів. По-друге, відсоток таких виборців складає не більше 1-2% від тих, хто буде голосувати. Але це унеможливить завезення з регіонів цілих ешелонів людей. Бо це політична піхота, яких наймають, везуть, щоб тільки виконати одну функцію – виступити чисельними і рішучими рядами на підтримку  кандидата, у якого провалився рейтинг".

 

Зараз ви читаєте новину «Повернення "політичних туристів" для голосування на власні округи може попередити політичну катастрофу - Гавриш». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути