середа, 17 жовтня 2012 12:45

Об'єднана опозиція і "Свобода" підпишуть угоду про створення коліції

Об'єднана опозиція і "Свобода" підпишуть угоду про створення коліції
Яценюк і Тягнибок підпишуть угоду про створення коліціїФото: bnbnews.com.ua

Лідер Об'єднаної опозиції Арсеній Яценюк та ВО"Свобода" Олег Тягнибок в п'ятницю підпишуть політичну угоду про створення Коаліції демократичних сил у Верховній Раді VII скликання.

Про це йдеться в повідомленні "Батьківщини".

"Відповідний текст Угоди був опрацьований та погоджений опозиційними політичними партіями шляхом конструктивного діалогу і взаєморозуміння. Об'єднана опозиція ВО "Батьківщина" та ВО "Свобода" також звернулися до голови партії "УДАР" Віталія Кличка з пропозицією долучитися до створення Коаліції демократичних сил – зараз, ще до завершення парламентських виборів, а не після оголошення їх результатів", - говориться в заяві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ідея "Батьківщині" щодо підписання угоди про коаліцію - це крок у відповідь УДАРу" - експерт

Вони запропонували, щоб угоду підписали і ті мажоритарники, які були визнані єдиними кандидатами від Об'єднаної опозиції ВО "Батьківщина" та партії "УДАР" Віталія Кличка.

"Об'єднана опозиція "Батьківщина" та ВО "Свобода" очікують, що партія "УДАР" до 19 жовтня 2012 року висловить свої зауваження та пропозиції до тексту документу, а також оголосить про свою участь у підписанні Політичної угоди про створення Коаліції демократичних сил", - наголосили сторони.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Парламент хоче обирати спікера відкрито

Згідно із зазначеним документом, одним із головних завдань коаліції є "повернення України на демократичний та європейський шлях розвитку". Угода передбачає, зокрема, здійснення усіх можливих заходів з метою звільнення лідера опозиції Юлії Тимошенко, Юрія Луценка та інших політичних в'язнів.

Зараз ви читаєте новину «Об'єднана опозиція і "Свобода" підпишуть угоду про створення коліції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

44

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути