понеділок, 15 жовтня 2012 18:16

У "Соборі" вже знають, як діяти далі, аби на наступних виборах точно потрапити до ВР

У "Соборі" вже знають, як діяти далі, аби на наступних виборах точно потрапити до ВР
Володимир Огризко: треба підбирати людей, які здатні тримати хребет. Фото: www.euroatlantica.info

Партія Українська платформа "Собор" знялася з виборчих перегонів через брак часу, брак фінансування та тиск з боку владу.

Про це розповів екс-міністр закордонних справ, третій номер у списку УП "Собор" Володимир Огризко.

"Перший фактор — фактор часу, другий — фактор фінансів, вірніше їхня відсутність, і третій — фактор тиску з боку влади, - пояснив він. - Якщо ми продовжимо нашу роботу вже 29 жовтня, то фактор часу знімається сам по собі. Бо буде кілька років часу для того, щоби нормально, спокійно, тверезо, розумно формувати свою політичну силу і діяти не в пожежному плані, а у нас зараз якраз ситуація була схожа на пожежну команду. Ми будемо працювати стабільно, розумно".

Також Огризко переконаний, що з часом питання фінансування також можна вирішити за рахунок активної співпраці з громадськістю.

"Закон виписаний таким чином, що без грошей у політику іти не варто. Яким чином треба цю проблему вирішувати? На нашу думку, йдеться про те, щоби справді зробити дуже зрозумілим і дієвим зв'язок між громадськими організаціями та активістами. Тоді ми виходимо на справді дуже широкий загал, який протягом 2-4 років реально побачить, хто говорить, а хто робить", - наголосив Огризко.

ФОТОРЕПОРТАЖ: "Собор" знімається з виборів, але попереджає владу: "У людей на руках є зброя"

Він пояснив: "Якщо ми зможемо створити щось на зразок платформ в обласних і районних центрів, то протягом цих років ми вийдемо на дуже серйозну суспільну підтримку. А це означає, що ми будемо економити колосальні кошти, які сьогодні наші псевдо політики викидають на білборди, на порожні ролики, на рекламу".

З адмінресурсом, на думку екс-міністра, також можна боротися.

"Адмінресурс завжди був і завжди буде. Тому нам треба підбирати в нашу політичну силу тих людей, які здатні тримати хребет. Таких людей, на жаль, мало. Крім того, сьогодні, на жаль, дуже багато людей, які готові продатися за 100, 150 грн і це вважають нормальним. Якщо ми будемо орієнтуватися на таких людей і такий електорат, то це, безумовно, не матиме шансів,. Ми маємо вийти на те, що ми сформуємо політичну силу бійців, справжніх патріотів, то ми зможемо подолати адмінресурс", - підкреслив політик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Собор" націлився на президентську кампанію

Нагадаємо партія Українська платформа "Собор" у суботу, 13 жовтня, оголосила про те, що знімається з передвиборних перегонів, оскільки за результатами соцдослідження не долає 5% прохідного бар'єру.. Партія вирішила не зніматися на користь певної політичної сили, але закликала своїх прихильників голосувати за одну з опозиційних сил.

Зараз ви читаєте новину «У "Соборі" вже знають, як діяти далі, аби на наступних виборах точно потрапити до ВР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути