середа, 17 жовтня 2012 10:45

УДАР не об'єднуватиметься з ПР через президентські амбіції Кличка - експерт

УДАР не об'єднуватиметься з ПР через президентські амбіції Кличка - експерт
Віталій Бала: Між Яценюком і Кличком іде боротьба - хто стане більшим опозиціонером. Фото: www.radiosvoboda.org

Партія УДАР не об'єднуватиметься у новому парламенті з партією влади, бо це суперечитиме президентським амбіціям Віталія Кличка.

Про це Gazeta.ua сказав політолог Віталій Бала, коментуючи заяву "регіонала" Георгія Смітюха щодо того, що Партія регіонів може створити більшість у новому парламенті з КПУ та УДАРом.

Він запевнив, що УДАР у наступній ВР не об'єднуватиметься ані з ПР, ані з Об'єднаною опозицією.

"УДАР не буде ані з Партією регіонів, ані з опозицією. Формально, за Конституції вже не треба створювати якусь коаліцію. Але з точки зору тих передвиборчих заяв, які вони робили, УДАР, безумовно, буде більше підтримувати "Батьківщину" і дуже частково "Свободу", - переконаний експерт.

Бала додав: "Враховуючи те, що вже сьогодні говорять про амбіції Кличка як президента, йому апріорі не можна співпрацювати з Партією регіонів, тому що йому буде опанувати Віктор Янукович на виборах. І це, з точки зору президентських амбіцій, є недопустимо".

Щодо об'єднання УДАРу з "Батьківщиною", то все залежатиме, на думку політолога, від того, хто з них візьме більше мандатів у ВР.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Батьківщина" вимагає у Кличка визначитись: або вступити до лав опозиції, або остаточно відмовитись - Бригинець

"Стосовно опозиції, зараз ми є свідками досить цікавої боротьби між Яценюком і Кличком — хто більше набере, щоби бути головними опозиціонерами у новій ВР. Якщо партія Кличка матиме, умовно кажучи, більше депутатів в парламенті, тоді фактично вони можуть запропонувати створення такої коаліції, чи це буде в більшості, чи в меншості, де першу скрипку буде грати Кличко — за такої умові він може формально об'єднатися з "Батьківщиною", - пояснив Бала.

В іншому випадку, якщо партія Кличка буде першою, таке формальне об'єднання також можливе, через президентські амбіції Кличка.

Нагадаємо, що раніше "регіонал" Смітюх заявив: "Ми готові співпрацювати зі всіма тими, хто поділять нашу програму. Я впевнений, що і УДАР з нами розділяють багато позицій, сьогодні у виборчому процесі їхня програма багато в чому співпадає з нашою, і я впевнений, що комуністи нас підтримують".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кличко: Дії колег ставлять під загрозу перемогу опозиції на виборах

Нагадаємо, що раніше УДАР та Об'єднана опозиція узгодили деяких кандидатів по мажориатрним округам. Крім того, "Батьківщина" запропонувала УДАРу підписати угоду про створення коаліції демократичних сил у новому парламенті.

Зараз ви читаєте новину «УДАР не об'єднуватиметься з ПР через президентські амбіції Кличка - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути