четвер, 11 жовтня 2007 11:33

Експерт ООН радить скасувати мораторій на продаж землі

Для відродження аграрного сектору Україні необхідно якнайшвидше скасувати мораторій на продаж землі сільськогосподарського призначення.

Так вважає керівник групи аналітично-дорадчого центру Блакитної стрічки програми розвитку ООН Микола Пугачов.

Більше 45% українських фермерів виступають за скасування мораторію на продаж землі і готові купувати її за ринковими цінами, оскільки ліквідність такого товару очевидна.

За словами Пугачова, запровадження іпотеки на землю сільськогосподарського призначення дозволить більше інвестувати в господарства та забезпечувати їхній розвиток, менше покладаючись на державні субсидії.

"Земля, яку можна придбати, може стати предметом іпотеки і бути цікавою для банків та інвесторів. Але говорити про те, що іноземці ринуться інвестувати в сільське господарство України поки що рано", - зазначив він.

Експерт зауважує, що окремі українські політики спекулюють нині на тому, що скасування мораторію може призвести до скуповування іноземцями великої кількості сільгоспземель.

Однак Пугачов вважає, ці ризики безпідставні, бо в земельному кодексі України чітко передбачено, що іноземці не можуть купувати землю сільськогосподарського призначення, повідомляє "Німецька хвиля".


Зараз ви читаєте новину «Експерт ООН радить скасувати мораторій на продаж землі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути