середа, 05 грудня 2007 10:05

Дружина Ющенка категорично проти, щоб її дітей навчали нацизму

Дружина Ющенка категорично проти, щоб її дітей навчали нацизму
Дружина президента Віктора Ющенка Катерина Ющенко заявила, що вона дуже стурбована скандалом навколо уроку історії, який відвідували учні 10-го класу Печерської міжнародної школи, серед яких є діти багатьох українців, іноземних дипломатів і інших іноземців.

Про це йдеться в заяві прес-служби Ющенко з приводу ситуації, що склалася в Печерській міжнародній школі.

"Катерина Ющенко переконана, що вимагати від підлітків відтворення фашистських символів є абсолютно неприйнятним, не дивлячись на всі навчальні наміри. Це особливо неприпустимо в країні, яка більше всього постраждала від жахів фашизму та комунізму", - говориться у заяві прес-служби Ющенко

У документі також указується, що Ющенко і її сім"я сподіваються, що адміністрація школи і батьківський комітет швидко зроблять належні заходи для запобігання таким недоречним і неприйнятним методам викладання в майбутньому.

"Хоча діти сім"ї Ющенків, які навчаються в молодших класах, не відвідували цей урок, Катерина Ющенко категорично проти того, щоб вони могли бачити плакати з будь-якими тоталітарними символами", - підкреслюється в заяві.

При цьому в документі наголошується, що якщо адміністрація школи не зробить відповідних заходів, сім"я Ющенка розгляне питання про переведення дітей в інший навчальний заклад.

У найпрестижнішій українській столичній школі Pechersk School International, відомій насамперед тим, що її відвідують дочки Президента країни Віктора Ющенка Софійка і Христинка, - скандал.

Учням десятих класів викладач історії, географії і економіки містер Шинкенс дав домашні завдання — вжитися в образ нациста і створити передвиборчий образ всесвітньо відомого тирана і фашиста Адольфа Гітлера так, щоб за цю особу проголосував народ.

Зараз навчальний заклад і насправді нагадує передвиборчий штаб: на шкільних стінах висять плакати з зображенням фюрера і з чорно-червоними написами німецькою мовою "Обирайте Гітлера!", "Робота дає миску юшки" "Хліб. Робота. Батьківщина. Ми створюємо Велику Німеччину! Вибери рятівника Гітлера!!!", а по класах валяються листівки зі свастикою.

Печерська міжнародна школа — найпрестижніша школа країни. Вартість навчання — 12 тисяч доларів на рік. Викладання йде іноземними мовами. Розмовний — англійський. При школі є басейн. Учням возять обіди з французького ресторану. Контингент учнів — діти послів, найбільших бізнесменів, українських політиків, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Дружина Ющенка категорично проти, щоб її дітей навчали нацизму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути