понеділок, 21 травня 2007 16:11

Дочка Черчілля подарувала Лівадійському палацу 10 книг англійською мовою

Леді Мері Соамс, дочка Уінстона Черчілля, подарувала Лівадійському палацу книги про свого батька.

Сьогодні, 21 травня, під час свого візиту в Лівадиію леді Соамс відвідала меморіальну кімнату, присвячену пам"яті її знаменитого батька, де і подарувала палацу-музею 10 книг про Уінстона Черчіля.

Мері Соамс супроводжував заступник глави місії - генеральний консул посольства Великобританії в Україні Мартін Харріс, а також представники Міжнародного товариства Уінстона Черчіля.

Усі книги, подаровані Лівадійському палацу-музею, написані англійською мовою. У них представлені промови Черчіля, різні дослідження та інші матеріали.

Ідея створення кабінету-бібліотеки Черчіля в Лівадійському палаці виникла у вдови колишнього міністра закордонних справ в уряді Черчіля Ентоні Ідена. Вона відвідала Лівадійський палац у 2002 році і, побачивши, що в цьому музеї існує кабінет-бібліотека американського президента Франкліна Рузвельта, побажала, щоб такий же кабінет був присвячений і Черчілю.

У лютому 1945 року в Лівадійському палаці проходила Ялтинська (Кримська) конференція глав союзних держав антигітлерівської коаліції в Другій світовій війні: прем"єр-міністра Великобританії Черчіля, президента США Франкліна Рузвельта та радянського лідера Йосипа Сталіна. На конференції була прийнята низка рішень за планом розгрому гітлерівської Німеччини та післявоєнному світовому порядку, передає УНІАН.
Зараз ви читаєте новину «Дочка Черчілля подарувала Лівадійському палацу 10 книг англійською мовою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути